Ο Πούτιν επέκρινε τη Δύση για τις προμήθειες όπλων προς την Ουκρανία

Είπε ότι το Κίεβο ακολουθεί «μια καταστροφική γραμμή»

Είπε ότι το Κίεβο ακολουθεί «μια καταστροφική γραμμή»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε τη Δευτέρα τις καταστροφικές, όπως τις χαρακτήρισε, πολιτικές του Κιέβου και τις αυξανόμενες προμήθειες όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Είπε ότι το Κίεβο ακολουθεί «μια καταστροφική γραμμή»Ο Πούτιν είπε ότι το Κίεβο ακολουθεί «μια καταστροφική γραμμή» και ότι «έχει στοιχηματίσει στην εντατικοποίηση των εχθροπραξιών με την υποστήριξη δυτικών χορηγών, οι οποίοι αυξάνουν τις προμήθειες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Κρεμλίνο.

Κατηγόρησε επίσης το Κίεβο ότι απέρριψε την προσφορά του για διακοπή των μαχών την ημέρα των Χριστουγέννων, που εορτάζεται στις 7 Ιανουαρίου στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο υποσχέθηκε 14 άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία, γεγονός που θα την έκανε την πρώτη δυτική χώρα που θα προμηθεύσει βαριά άρματα μάχης μετά από εκκλήσεις του Κιέβου.

Και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να αναμένει περισσότερα βαρέα όπλα, μετά τα αιτήματα του Κιέβου.

Η τουρκική Προεδρία από την πλευρά της είπε ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να διευκολύνει και να μεσολαβήσει για την εδραίωση μιας διαρκούς ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Το Κρεμλίνο είπε επίσης ότι ο Πούτιν και ο Ερντογάν συζήτησαν για την ανταλλαγή Ρώσων και Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων τραυματιών στρατιωτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy