Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν: «H Ρωσία πρέπει να κάνει ειρήνη και να εδραιώσει τα εδαφικά της κέρδη στην ανατ. Ουκρανία»

«Η Μόσχα έχει εκπληρώσει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», λέει ο ιδιοκτήτης της Wagner

«Η Μόσχα έχει εκπληρώσει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», λέει ο ιδιοκτήτης της Wagner

Σε δηλώσεις για το μέλλον του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία προχώρησε ο  ιδιοκτήτης της  εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας  Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος ζήτησε  ουσιαστικά από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει την ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία. 

«Η Μόσχα έχει εκπληρώσει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», λέει ο ιδιοκτήτης της WagnerΜάλιστα όπως ισχυρίζεται, η Μόσχα έχει εκπληρώσει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» και τώρα πρέπει να επικεντρωθεί στην εδραίωση των εδαφών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν είπε, ακόμη ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να σκοτώσει μεγάλο αριθμό Ουκρανών στρατιωτών– ενώ έχει αναγκάσει ακόμα περισσότερους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Για τις Αρχές και την κοινωνία στο σύνολό της είναι σήμερα αναγκαίο να μπει ένα πλήρες τέλος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινωθεί το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και να ενημερωθούν άπαντες ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τα αποτελέσματα που σχεδίαζα και υπό μία έννοια πράγματα τα πετύχαμε», έγραψε ο Πριγκόζιν.

«Η Ρωσία απέκοψε την (πρόσβαση της Ουκρανίας στην) Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι του ουκρανικού εδάφους και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία. Τώρα μόνον έναν πράγμα απομένει: Nα εδραιώσουμε τα ερείσματά μας στα εδάφη που ήδη έχουμε», επισήμανε ο αρχηγός της Wagner.

Το εθελοντικό σώμα της Wagner κατέλαβε άλλες δύο περιοχές στο Μπαχμούτ, λέει η Ρωσία

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, οι μαχητές της ρωσικής ομάδας Wagner κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στην ουκρανική Μπαχμούτ, μία πόλη στρατηγικής σημασίας.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν από μερικές περιοχές της αναφερόμενης πόλης, καθώς η Ρωσία επιχειρεί μία νέα επίθεση με ισχυρά πυρά πυροβολικού κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως ανέφερε χθες η Βρετανία, σε μία σχετική ενημέρωση για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy