Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει την παραχώρηση πυραύλων Patriot στην Ουκρανία

Θα συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον Ζελένσκι

Θα συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον Ζελένσκι

Την παραχώρηση νέου πακέτου οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, ύψους σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και συστοιχίες πυραύλων Patriot, θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Θα συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον ΖελένσκιΒολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος επισκέπτεται την αμερικανική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι συστοιχίες των πυραύλων Patriot, θεωρούνται ως κρίσιμη βοήθεια προς την Ουκρανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ρωσικά κτυπήματα με πυραύλους και drone σε υποδομές της χώρας.

Πάντως, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιέρ δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον κ. Ζελένσκι θα ανακοινωθεί ένα «σημαντικό νέο πακέτο βοήθειας ασφαλείας».

Στις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο, Μπάιντεν και Ζελένσκι θα συζητήσουν το θέμα του των εξοπλισμών και της εκπαίδευσης των Ουκρανών στρατιωτών, που έχουν παραχωρηθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, άλλους τρόπους εξάσκησης πίεσης στη Ρωσία, καθώς και την παραχώρηση οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, που χρειάζεται η Ουκρανία, δήλωσε ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Θα συζητήσουν την κάθε πτυχή της σύγκρουσης, περιλαμβανομένης της κατάστασης στο πεδίο της μάχης και το ερώτημα πού πάει ο πόλεμος απ’ εδώ και πέρα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η επίσκεψη Ζελένκσι στις ΗΠΑ θα είναι η πρώτη εκτός Ουκρανίας, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τον Φεβρουάριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy