Νέα επίθεση Τσελίκ σε Μητσοτάκη: “Απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής”

Όσα είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN σχολίασε με επιθετικό τρόπο ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν

Ομέρ Τσελίκ

Επίθεση του εκπροσώπου του Ερντογάν , στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντυξη του έλληνα πρωθυπουργού στο CNN και την αναφορά του στις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις του τούρκου προέδρου.

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης στοχοποίησε τον Ερντογάν και πρόσθεσε ότι “η δήλωση ότι η Τουρκία αναβιώνει τις νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Καστελόριζο λέγοντας οτι αποτελεί παράδειγμα της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός. Όπως είπε ο Μητσοτάκης “ακολουθεί την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο”.

“Ο ισχυρισμός ότι το Καστελόριζο  έχει 4.000 φορές περισσότερη θαλάσσια έκταση από το ίδιο το νησί  είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. Είναι τραγικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός που έχει μια τόσο φαντασιακό ισχυρισμό, στοχοποιεί τον πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει έστω και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε  και πενταπλασίασε τον προϋπολογισμό της χώρας του για τα εξοπλιστικά , δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς στόχους και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών. Το μήνυμά μας προς τον Μητσοτάκη είναι ότι με την  αποφυγή  από την  τουρκική διπλωματία και τη  μετατροπή της χώρας του σε στρατόπεδο των τρίτων κρατών, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της Ελλάδας”, υποστήριξε ο Τσελίκ.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy