Ναύαρχος ΝΑΤΟ: Σε τρία με πέντε χρόνια… η Ρωσία θα βγει από τις στάχτες

Η Ρωσία θα είναι απειλή για το ΝΑΤΟ ακόμη και αν οι δυνάμεις της ηττηθούν στην Ουκρανία, δήλωσε ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ

Η Ρωσία θα είναι απειλή για το ΝΑΤΟ ακόμη και αν οι δυνάμεις της ηττηθούν στην Ουκρανία, δήλωσε ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ

Η Ρωσία θα είναι απειλή για το ΝΑΤΟ ακόμη και αν οι δυνάμεις της ηττηθούν στην Ουκρανία, δήλωσε ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία θα είναι απειλή για το ΝΑΤΟ ακόμη και αν οι δυνάμεις της ηττηθούν στην Ουκρανία, δήλωσε ο ναύαρχος Ρομπ ΜπάουερΙσχυρίζεται ότι η απειλή δεν θα εκλείψει γιατί οι Ρώσοι, ανεξάρτητα από την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θα έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες με τώρα. Το ΝΑΤΟ, λέει ο Μπάουερ, αναμένει από τη Μόσχα να προσπαθήσει να αποκαταστήσει, ακόμη και να ενισχύσει, τις στρατιωτικές του δυνατότητες που είχαν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

«Η γενική πεποίθηση είναι ότι οι Ρώσοι θα ξαναχτίσουν αυτό που είχαν, ότι θα μάθουν πολλά από αυτή τη σύγκρουση και θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν αυτά που είχαν. Έτσι, αυτό πιθανότατα θα συνεχίσει να επηρεάζει τα σχέδιά μας», είπε ο Μπάουερ στο τέλος της διήμερης συνάντησης των ανώτατων στρατιωτικών αξιωματικών του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ, όπως δηλώνει ο ναύαρχος, πρέπει να αξιολογήσει πόσο χρόνο θα χρειαστεί η Ρωσία για να αναζωογονήσει τις δυνάμεις της, αναφέρει το Russia Today Balkan.

«Είναι τρία με πέντε χρόνια; Είναι τρία με δέκα χρόνια; Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε μαζί. Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθούν οι υπηρεσίες πληροφοριών», είπε ο Μπάουερ, η επιτροπή του οποίου είναι το ανώτατο στρατιωτικό σώμα του Συμμαχία ΝΑΤΟ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy