Μόσχα: Σημαντική ανακοίνωση Πούτιν την ερχόμενη εβδομάδα

Ο Ρώσος Πρόεδρος θα προεδρεύει μιας ετήσιας διευρυμένης συνεδρίασης του υπουργείου Άμυνας.

Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προβεί σε μια σημαντική ανακοίνωση σε μια Ο Ρώσος Πρόεδρος θα προεδρεύει μιας ετήσιας διευρυμένης συνεδρίασης του υπουργείου Άμυνας.συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Περιμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις», δήλωσε σήμερα στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WGTRK ο Πάβελ Ζαρούμπιν, παρουσιαστής του προγράμματος «Moscow.Kremlin.Putin».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο Πούτιν θα προεδρεύει μιας ετήσιας διευρυμένης συνεδρίασης του υπουργείου Άμυνας. Η ακριβής ημερομηνία της συγκεκριμένης συνάντησης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να μεταβεί αύριο Δευτέρα στο Μινσκ για συνομιλίες με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Σε μια κυβερνητική συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν είχε ζητήσει να προσαρμοστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Θεωρείται πιθανό ότι θα συνεχίσει να πιέζει τη μετατροπή της ρωσικής οικονομίας σε μια οικονομία πολέμου, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εφοδιασμού στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών στον πόλεμο, ο Πούτιν έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό το θέμα τις τελευταίες εβδομάδες και ακύρωσε επίσης την παραδοσιακή ετήσια συνέντευξη Τύπου του λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Είναι δεδομένο πως η Μόσχα δεν θα δεχθεί το πλαφόν στην τιμή του  Ρωσικού πετρελαίου και εξετάζει πώς θα απαντήσει, δήλωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ο Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας κατ’ αυτό τον τρόπο, στη συμφωνία των δυτικών δυνάμεων που έχει ως στόχο να περιοριστεί μια σημαντικότατη πηγή χρηματοδότησης του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy