Μόσχα: Η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Τα περιθώρια ελιγμών της Τρέισι θα είναι περιορισμένα λόγω των έντονων, όπως είπε, αντιρωσικών αισθημάτων

Τα περιθώρια ελιγμών της Τρέισι θα είναι περιορισμένα λόγω των έντονων, όπως είπε, αντιρωσικών αισθημάτων

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργού Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Παρασκευή ότι η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Μόσχα Λιν Τρέισι δεν θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επειδή η Ουάσιγκτον διεξάγει, όπως είπε «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

Τα περιθώρια ελιγμών της Τρέισι θα είναι περιορισμένα λόγω των έντονων, όπως είπε, αντιρωσικών αισθημάτωνΗ τοποθέτηση της Αμερικανίδας πρεσβευτή έγινε σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο λόγω του πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα περιθώρια ελιγμών της Τρέισι θα είναι περιορισμένα λόγω των έντονων, όπως είπε, αντιρωσικών αισθημάτων που υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ζαχάροβα είπε ότι πιστεύει πως θα ήταν πρόοδος εάν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας δεν επιδεινωθούν περαιτέρω, αλλά δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πιστεύει ότι θα είναι δυνατόν να αποτρέψει μια περαιτέρω επιδείνωση.

Το Κρεμλίνο απέρριψε την περασμένη εβδομάδα την ιδέα ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα θα μπορούσαν να αλλάξουν τη σχέση τους στα μισά της θητείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «καμία ελπίδα» για βελτίωση στο ορατό μέλλον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy