Με την εικόνα του παγωμένου Τζακ Νίκολσον απάντησε ο Μεντβέντεφ για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην Πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχολίασε καυστικά την απόφαση της Δύσης να επιβάλει ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι, αναρτώντας στο κανάλι του στο Telegram την γνωστή φωτογραφία του παγωμένου Τζακ Νίκολσον στο αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (και διάσημο βιβλίο του Στέφεν Κινγκ) «The Shining».

«Επιτέλους, πήραμε μια απόφαση για το ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο…» γράφει η επιγραφή στην εικόνα και όπως λένε και οι Κινέζοι «μία εικόνα, χίλιες λέξεις».

Το μήνυμα του Ν.Μεντβέντεφ έγινε άμεσα αντιληπτό από την Δύση : «Σας περιμένει ο πάγος»

Ο πρώην Ρώσος Πρόεδρος Ν.Μεντβέντεφ, όπως και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα (και ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ), έχουν εγκαταλείψει εδώ και αρκετούς μήνες την «ξύλινη» γλώσσα και μιλούν πολύ πιο λαϊκά και έξυπνα, γιατί ξέρουν ότι τα δύσκολα και περίπλοκα μηνύματα τα δυτικά ΜΜΕ δεν θα τα μεταδώσουν ή θα διαστρεβλώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της G7 και η Αυστραλία κατέληξαν σε συναίνεση για την εισαγωγή ανώτατου ορίου στην αγορά πετρελαίου ρωσικής προέλευσης στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Η ρωσική πολιτική ανώτατου ορίου τιμής πετρελαίου θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου “ή λίγο αργότερα”.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση, το οριακό κόστος μπορεί να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Η Μόσχα έχει ήδη απαντήσει διαμέσου της πρεσβείας της στις ΗΠΑ ότι «θα βρούμε αλλού αγοραστές».=

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy