Λαβρόφ: Η Ρωσία θα υιοθετήσει πιο «σκληρή» στάση έναντι της «εχθρικής στάσης της Ε.Ε.»

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι εφοδιάζει το «εγκληματικό καθεστώς» στο Κίεβο με όπλα και του στέλνει εκπαιδευτές

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι εφοδιάζει το «εγκληματικό καθεστώς» στο Κίεβο με όπλα και του στέλνει εκπαιδευτές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε εχθρική δύναμη κι έχει «χάσει» τη Ρωσία, η οποία θα αντιδράσει με «σκληρό» τρόπο αν χρειαστεί, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξής του.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι εφοδιάζει το «εγκληματικό καθεστώς» στο Κίεβο με όπλα και του στέλνει εκπαιδευτές«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ‘χάσει’ τη Ρωσία. Και η ευθύνη είναι δική της», δήλωσε ο Λαβρόφ στην ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας Argumenty i Fakty («Επιχειρήματα και γεγονότα»). «Είναι οι χώρες μέλη της ΕΕ και οι ηγέτες της ΕΕ που δηλώνουν ανοικτά ότι θεωρούν απαραίτητο να καταφερθεί, όπως το θέτουν, στρατηγική ήττα στη Ρωσία».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πρόσθεσε πως η Μόσχα έχει πάρει τις αποφάσεις της για το πώς θα αντιμετωπίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, τόνισε, εφοδιάζει το «εγκληματικό καθεστώς» στο Κίεβο με όπλα και του στέλνει εκπαιδευτές.

«Αντιδρώντας σε εχθρικά μέτρα, θα ενεργούμε με σκληρό τρόπο αν είναι απαραίτητο, με βάση τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και την αρχή της αμοιβαιότητας, που είναι αποδεκτή στη διπλωματική πρακτική», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy