«Κόλαση» στο Δέλτα του Δνείπερου – Ρωσικοί TOS-1A κατέκαψαν τους Ουκρανούς

Εκκαθαρίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μπάκχμουτ που τώρα πήρε το παλιό του όνομα Αρτέμοβσκ

Εκκαθαρίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μπάκχμουτ που τώρα πήρε το παλιό του όνομα Αρτέμοβσκ

Oυκρανική δύναμη και αποθήκη οπλισμού που βρίσκονταν σε μικρή νησίδα στο Δέλτα του ποταμού Δνείπερου κατακάηκαν από το ρωσικό Πυροβολικό το οποίο έκανε χρήση θερμοβαρικών βλημάτων TOS-1A.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα η νύχτα έγινε ημέραΣτην συγκεκριμένη νησίδα βρίσκεται μία παλιά ναυτική βάση από την τσαρική εποχή.Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη μέρα ρωσικά μαχητικά Su-34 και Su-35 έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στην περιφέρεια της Χερσώνας.

Εκκαθαρίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μπάκχμουτ που τώρα πήρε το παλιό του όνομα ΑρτέμοβσκΤο Κίεβο έστειλε νέες ενισχύσεις αποτελούμενες από Ουκρανούς στρατιώτες και Δυτικούς μισθοφόρους στην περίμετρο του Μπάχκμουτ από το Τσάσιβ Γιαρ, σε μία προσπάθεια να κρατηθεί το 10% της πόλης που ακόμα ελέγχουν οι Ουκρανοί.

Οι Ρώσοι έχουν εκκαθαρίσει πλήρως τον σιδηροδρομικό σταθμό και τις παρακείμενες σιδηροδρομικές γραμμές ενώ ο κυβερνήτης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντένις Πούσιλιν ανακοίνωσε πως η πόλη θα ανακατασκευαστεί πλήρως και θα χρησιμοποιείται από σήμερα το παλιό της σοβιετικό όνομα, το Αρτέμοβσκ.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα διοικητικό κτίριο που να βρίσκεται σε ουκρανικά χέρια.

 

Οι Ρώσοι μάλιστα έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν τον σιδηρόδρομο (όπου χρειαστεί θα επισκευαστεί) για να μεταφέρουν εφόδια, προσωπικό και εξοπλισμό από την ρωσική ενδοχώρα στο Μπάκχμουτ κα από εκεί στα υπόλοιπα μέτωπα.

Το Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ, θεωρείται και είναι πολύ μεγάλο συγκοινωνιακό και μεταφορικό κέντρο, αυτός ήταν ο λόγος που έχει τόσο μεγάλη στρατηγική αξία.

Θα διευκολύνει πάρα πολύ την ρωσική διοικητική μέριμνα σε όλο το Ντόνμπας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy