Κέβιν Σπέισι: Του απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης κατά τριών ανδρών απήγγειλε και επίσημα η βρετανική αστυνομία εναντίον του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι. Την Πέμπτη αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Κέβιν Σπέισι

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατηγόρησε τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Κέβιν Σπέισι σε σχέση με τους ιστορικούς ισχυρισμούς για σεξουαλικά αδικήματα, αφότου οι εισαγγελείς ενέκριναν την απαγγελία κατηγοριών τον περασμένο μήνα σε βάρος του ηθοποιού, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Πέμπτη (16/06).

“Ο Κέβιν Σπέισι Φόουλερ, 62 ετών (26.07.1959) κατηγορήθηκε επίσημα σήμερα (Δευτέρα 13 Ιουνίου) με τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης κατά τριών ανδρών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του”, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Ο Σπέισι “αναμένεται να παρουσιαστεί στο Ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 10 το πρωί” (12.00 ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται πως ο Κέβιν Σπέισι σε δήλωσή του που προβλήθηκε στην εκπομπή “Good Morning America” του ABC, είπε ότι ήταν βέβαιος ότι θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του σε σχέση με τις κατηγορίες που σχετίζονται με υποτιθέμενες επιθέσεις εναντίον τριών ανδρών στην Αγγλία μεταξύ 2005 και 2013, αναφέρει ο Guardian και ανακοίνωσε πως θα ταξιδέψει εθελοντικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Εκτιμώ πολύ τη δήλωση της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος στην οποία υπενθύμισαν προσεκτικά στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό ότι δικαιούμαι μια δίκαιη δίκη και είμαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Αν και είμαι απογοητευμένος με την απόφασή τους να προχωρήσουν, θα εμφανιστώ οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα αποδείξουν την αθωότητά μου”, ανέφερε στη δήλωσή του ο διάσημος ηθοποιός.

Εάν ο Σπέισι, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, δεν είχε αποφασίσει να ταξιδέψει οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έπρεπε να κινηθούν επίσημες διαδικασίες έκδοσης για να εξασφαλιστεί η επιστροφή του, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να κατηγορηθεί επίσημα αν δεν επιστρέψει στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της τις προηγούμενες ημέρες η Ρόζμαρι Έινσλι, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος του CPS, είχε δηλώσε πως “η CPS ενέκρινε ποινικές διώξεις κατά του Κέβιν Σπέισι, 62 ετών, για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον τριών ανδρών”, με τα φερόμενα γεγονότα να αφορούν την περίοδο από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Απρίλιο του 2013.

“Κατηγορείται επίσης ότι πίεσε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή του”, τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτές οι κατηγορίες “ακολουθούν την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στην έρευνά της”.

Δύο κατηγορίες σχετίζονται με πράξεις σεξουαλικής επίθεσης τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο στον ίδιο ενάγοντα. Μια άλλη σεξουαλική επίθεση αφορά έναν δεύτερο καταγγέλλοντα τον Αύγουστο του 2008, ο οποίος επίσης συμμετείχε σε διεισδυτική σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Τέλος, ο Κέβιν Σπέισι κατηγορείται για μια τέταρτη σεξουαλική επίθεση σε τρίτο κατήγορο τον Απρίλιο του 2013 στο Γκλόστερσαϊρ (νοτιοδυτική Αγγλία).

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy