Κέβιν Σπέισι: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κέβιν Σπέισι. 'Αρνείται κατηγορηματικά' τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά τεσσάρων ανδρών

Ο Κέβιν Σπέισι στο δικαστήριο

Με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος τριών ανδρών, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι, όπου και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο 62χρονος ηθοποιός κατηγορείται για πέντε αδικήματα που φέρεται να έκανε στη Βρετανία εις βάρος τριών ανδρών, εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούν σεξουαλική επίθεση με θωπείες και ένα σοβαρότερο που αφορά τον εξαναγκασμό ενός προσώπου σε σεξουαλική πράξη.

Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, εκεί όπου τον περίμενε πλήθος δημοσιογράφων.

Στο δικαστήριο πήρε το λόγο για να επιβεβαιώσει το όνομα και τη διεύθυνσή του. Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισής του δήλωσε για τον Κέβιν Σπέσισι ότι “αρνείται κατηγορηματικά την ενοχή του στην υπόθεση”.

Υπενθυμίζεται πως ο Κέβιν Σπέισι σε δήλωσή του που προβλήθηκε στην εκπομπή “Good Morning America” του ABC, είπε ότι ήταν βέβαιος ότι θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του σε σχέση με τις κατηγορίες που σχετίζονται με υποτιθέμενες επιθέσεις εναντίον τριών ανδρών στην Αγγλία μεταξύ 2005 και 2013, αναφέρει ο Guardian και ανακοίνωσε πως θα ταξιδέψει εθελοντικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Εκτιμώ πολύ τη δήλωση της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος στην οποία υπενθύμισαν προσεκτικά στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό ότι δικαιούμαι μια δίκαιη δίκη και είμαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Αν και είμαι απογοητευμένος με την απόφασή τους να προχωρήσουν, θα εμφανιστώ οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα αποδείξουν την αθωότητά μου”, ανέφερε στη δήλωσή του ο διάσημος ηθοποιός.

Εάν ο Σπέισι, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, δεν είχε αποφασίσει να ταξιδέψει οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έπρεπε να κινηθούν επίσημες διαδικασίες έκδοσης για να εξασφαλιστεί η επιστροφή του, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να κατηγορηθεί επίσημα αν δεν επιστρέψει στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της τις προηγούμενες ημέρες η Ρόζμαρι Έινσλι, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος του CPS, είχε δηλώσε πως “η CPS ενέκρινε ποινικές διώξεις κατά του Κέβιν Σπέισι, 62 ετών, για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον τριών ανδρών”, με τα φερόμενα γεγονότα να αφορούν την περίοδο από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Απρίλιο του 2013.

“Κατηγορείται επίσης ότι πίεσε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή του”, τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτές οι κατηγορίες “ακολουθούν την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στην έρευνά της”.

Δύο κατηγορίες σχετίζονται με πράξεις σεξουαλικής επίθεσης τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο στον ίδιο ενάγοντα. Μια άλλη σεξουαλική επίθεση αφορά έναν δεύτερο καταγγέλλοντα τον Αύγουστο του 2008, ο οποίος επίσης συμμετείχε σε διεισδυτική σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Τέλος, ο Κέβιν Σπέισι κατηγορείται για μια τέταρτη σεξουαλική επίθεση σε τρίτο κατήγορο τον Απρίλιο του 2013 στο Γκλόστερσαϊρ (νοτιοδυτική Αγγλία).

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy