Καταρρίφθηκε σε κοινή επιχείρηση ΗΠΑ – Καναδά Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο πάνω από το Γιούκον

Καταρρίφθηκε σήμερα ένα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο στο Γιούκον του Καναδά από αμερικανικό μαχητικό F-22 το οποίο επιχειρούσε από κοινού με μαχητικά CF-18 του Καναδά. Είναι το δεύτερο που καταρρίπτεται μέσα σε ένα 24ωρο.

Η σημερινή είναι η τρίτη κατάρριψη “ιπτάμενου αντικειμένου” μετά το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι της περασμένης εβδομάδας και μετά το αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Δεν φαίνεται όμως ότι έχουν σχέση με μετεωρολογικά ή κατασκοπευτικά «μπαλόνια» των Κινέζων τα δύο τελευταία που καταρρίφθηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτό που καταρρίφθηκε στο βόρειο τμήμα της Αλάσκας το μεσημέρι της Παρασκευής σίγουρα δεν ήταν μπαλόνι, είχε μέγεθος μικρού αυτοκινήτου και πετούσε σε ύψος 40.000 ποδιών (περίπου 12 χιλιόμετρα) χωρίς ούτε οι πιλότοι να καταλάβουν τι ήταν αυτό που έβλεπαν. Οι πιλότοι των αμερικανικών μαχητικών που το πλησίασαν έδωσαν αντικρουόμενες αναφορές.

Kάποιοι πιλότοι είπαν ότι το «αντικείμενο παρενέβαλε στα ηλεκτρονικά τους και στους αισθητήρες τους».Είπαν ότι ότι κοίταξαν το αντικείμενο και εν είδαν κανένα γνωστό σύστημα προώθησης και δεν κατάλαβαν πως ακριβώς έμενε στον αέρα.

Όλα αυτά δεν παραπέμπουν σε γήινη τεχνολογια

Η NORAD δήλωσε ότι το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε χθες πάνω από τη Βόρεια Αλάσκα δεν εντοπίστηκε από τα ραντάρ ή τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης παρά μόνο όταν είχε ήδη εισέλθει στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ πάνω από την Αλάσκα σε αντίθεση με το κινεζικό αερόστατο παρακολούθησης μεγάλου υψόμετρου που εντοπίστηκε και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση πολύ πριν την είσοδό του στον ΕΕΧ των ΗΠΑ ή του Καναδά.

 

Πλέον γίνεται λόγος για σμήνος Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων” καθώς έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα 3 και υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις

Στην τρίτη κατάρριψη σήμερα στον Καναδά το φιλμ έχει ως εξής:

«Μετά από επικοινωνία του Τ.Τριντό και του Τ.Μπάιντεν δόθηκε εξουσιοδότηση σε μαχητικά που ανήκουν στην NORAD να επιχειρήσουν από κοινού και να καταρρίψουν το “αντικείμενο” που εντοπίστηκε πάνω από τον βόρειο Καναδά σήμερα.

Δύο F-22 από την βάση Elmendorf Richardson παρακολουθούσαν το “αντικείμενο” με τη βοήθεια ιπτάμενων τάνκερ.

Αργότερα στον σχηματισμό εντάχθηκαν καναδικά CF-18 και CP-140. Ένα F-22 κατέρριψε το αντικείμενο με πύραυλο ΑΙΜ-9Χ πάνω από την επικράτεια Γιούκον του Καναδά το Σάββατο»

Ο Καναδάς έκλεισε τον εναέριο χώρο του πάνω από τμήματα του Γιούκον γύρω στις 4:50 μ.μ. (τοπική ώρα) λόγω μιας «ενεργητικής αεροπορικής άμυνας» και πέντε λεπτά αργότερα, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό επιβεβαίωσε ότι «διέταξε την κατάρριψη ενός αγνώστου αντικειμένου που παραβίασε τον καναδικό εναέριο χώρο. Καναδικά και αμερικανικά αεροσκάφη και ένα αμερικανικό F-22 συμμετείχαν στην αποστολή κατάρριψης του αντικειμένου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία», έγραψε ο Τριντό στο Twitter.

Πριν λίγο ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανακοίνωσε ότι ένα Αμερικανικό F-22 κατέρριψε ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο στον ΕΕΧ του Καναδά, μετά από διαταγή του.

Δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία σχετικά με τη φύση του αντικειμένου ή το πού προσγειώθηκαν τα συντρίμιά του και δεν περιέγραψε την επιχείρηση ή τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρριψή του.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, πηγές ασφαλείας είχαν πει στο καναδικό Global News ότι τουλάχιστον ένα νέο αερομεταφερόμενο αντικείμενο  παρακολουθείτο από την Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD),  την διοίκηση αεράμυνας της Βόρειας Αμερικής που καλύπτει ΗΠΑ και Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, ένα άγνωστο αντικείμενο καταρρίφθηκε σε μεγάλο ύψος πάνω από την Αλάσκα. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, επιβεβαίωσε ότι ένα αντικείμενο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψή του.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το υπουργείο Άμυνας παρακολουθούσε ένα αντικείμενο σε μεγάλο ύψος πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας τις τελευταίες 24 ώρες», είπε στην ενημέρωση της Παρασκευής. «Το αντικείμενο πετούσε στα 40.000 πόδια και αποτελούσε εύλογη απειλή για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κίρμπι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy