Καταρρέει η αντίσταση των Ουκρανών:Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Μπαχμούτ

ενώ στέλνουν εκατοντάδες στρατιώτες

ενώ στέλνουν εκατοντάδες στρατιώτες

Δυτικές πηγές αλλά ανεξάρτητοι παρατηρητές, αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί είναι σε τρομερά δύσκολη θέση στο Μπαχμούτ, και τρία άλλα σημεία τα οποία  κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων που προελαύνουν συνεχώς, ενώ μεταφέρονται συνεχώς ενισχύσεις.

Σφοδρές μάχες μαίνονταν έξω από το Μπαχμούτ καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ώθησαν την προέλασή τους στην ανατολική πόλη με σφοδρούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις πεζικού, ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας, με τουλάχιστον πέντε άμαχους νεκρούς και άλλους άλλους τραυματίες κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων το τελευταίο 24ωρο.

Το ουκρανικό προεδρικό γραφείο είπε ότι η κατάσταση στο βόρειο προάστιο του Μπαχμούτ, Παρασκοβίκα είναι «δύσκολη», καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να σφυροκοπούν την περιοχή με «έντονο βομβαρδισμό υλοποιώντας εφόδους», και όταν αυτά τα παραδέχεται η ουκρανική πλευρά κατανοούμε τι λαμβάνει χώρα στην περιοχή .

Η κοντινή πόλη του Βουχλεντάρ βρίσκεται επίσης υπό σφοδρό βομβαρδισμό.

Στην περιοχή των εχθροπραξιών αποτυπώνεται η ωμή πραγματικότητα που βιώνουν οι Ουκρανοί, και αποκρύπτουν πολλά ΜΜΕ.

Λέει ο ίδιος: «Δεν καταλαβαίνω από πού προέρχεται αυτή η ανοησία. Ο εχθρός ( οι Ρώσοι) γίνεται πιο ενεργός προς όλες τις κατευθύνσεις, αντλώντας όλο και περισσότερες νέες εφεδρείες. Κάθε μέρα, από 300 έως 500 νέοι μαχητές πλησιάζουν το Μπαχμούτ προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα πυρά του πυροβολικού εντείνονται κάθε μέρα».

Πρόκειται για μια φωτογραφία μιας στιγμής, η οποία αποτυπώνει όμως την πραγματικότητα στην περιοχή, αφού οι Ρώσοι στέλνουν συνεχώς Εφεδρείες στην περιοχή.

Νέες μάχες σήμερα το πρωί με απώλειες για τους Ουκρανούς και τους Ρώσους

Στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ και Κρασνολιμάνσκι, το Κίεβο έχασε περίπου 170 στρατιωτικούς σε μια ημέρα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παραθέτοντας απώλειες των Ουκρανών ( όχι των ρωσικών δυνάμεων και οπλισμού).

Η αλήθεια στον ωμό και άγριο πόλεμο στην Ουκρανία

Η πραγματικότητα που λαμβάνει χώρα καθημερινά στην Ανατολική Ουκρανία είναι πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται πολλές φορές από τα διεθνή ΜΜΕ.

Δεν έχει σημασία τι επιδιώκει η κάθε πλευρά στον πόλεμο αυτόν, αλλά τι συμβαίνει κάθε φορά στα πεδία των μαχών.

Η ουσία του πολέμου μέχρι τώρα είναι ότι οι Ουκρανοί έχουν αντέξει απάνθρωπες ρωσικές επιθέσεις και κρατάνε τους Ρώσους στο Ανατολικό τμήμα της χώρας, και ότι οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει μια τερατώδη δύναμη για να προελάσουν δυτικά με νέα τεχνική, αυτής της ισοπέδωσης των πάντων.  

«Η κάλυψη της σύγκρουσης στην Ουκρανία από κορυφαία αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, για παράδειγμα, τους New York Times και την Washington Post, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει», είπε ο Αμερικανός δημοσιογράφος  Χέρς στον αέρα του podcast του War Nerd.

Ο Χερς δεν διευκρίνισε τι εννοούσε, αλλά όταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη εάν τα λόγια του σημαίνουν ότι η σύγκρουση δεν εξελίσσεται τόσο καλά για το Κίεβο όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, απάντησε καταφατικά λέγοντας: «Η Ρωσία έχει περισσότερους από 350.000 τακτικούς στρατιωτικούς που δεν εμπλέκονται καν στη σύγκρουση», είπε.

Οι Εφεδρείες των ρωσικών δυνάμεων θα ριχτούν κλιμακωτά στον πόλεμο μαζί με πολεμικό υλικό που κατασκευάστηκε στα ρωσικά εργοστάσια.

Η πρόοδος και η ταχύτητα προέλασης των ρωσικών δυνάμεων στην επικείμενη επίθεση της Μόσχας θα καταδείξει και το μέλλον τόσο της Ουκρανίας, όσο και του δυτικού οπλισμού που παραδίδεται στο Κίεβο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy