Καναδάς: Δύο άνδρες μοίραζαν γλυκά με κάνναβη σε παιδιά τη νύχτα του Χάλογουιν

Μοίραζαν γλυκά που περιείχαν κάνναβη σε μικρά παιδιά

Μοίραζαν γλυκά που περιείχαν κάνναβη σε μικρά παιδιά

Δύο Καναδοί συνελήφθησαν επειδή μοίρασαν γλυκά που περιείχαν κάνναβη σε μικρά παιδιά το βράδυ του Χάλογουιν ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται, σε άλλη περιοχή, κοντά στο Βανκούβερ, επειδή κατανάλωσε ένα παρόμοιο γλυκό.

 

Η αστυνομία του Γουίνιπεγκ, στη Μανιτόμπα, ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση ένας άνδρας 63 ετών και μια γυναίκα 53 ετών επειδή μοίρασαν γλυκά που περιείχαν THC (τετραϋδροκανναβινόλη), το βασικό συστατικό της κάνναβης. Συνολικά, περισσότερα από 12 παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών έλαβαν τέτοια γλυκά.

Οι ενήλικες μπορούν να αγοράσουν νόμιμα κάνναβη στον Καναδά για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

«Ως γονιός, με αναστατώνει αυτό που συνέβη. Ως αστυνομικός, δυστυχώς δεν εκπλήσσομαι», σχολίασε η αστυνομικός Ντάνι Μακίνον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Προέτρεψε μάλιστα τους γονείς να ελέγξουν τι είδους γλυκά μάζεψαν τα παιδιά τους το βράδυ του Χάλογουιν.

Οι δύο ύποπτοι αντιμετωπίζουν από 13 κατηγορίες ο καθένας, για έκθεση σε κίνδυνο και για χορήγηση κάνναβης σε ανήλικους.

Στα προάστια του Βανκούβερ, στον δυτικό Καναδά, ένα παιδί 11 ετών νοσηλεύεται αφού έφαγε ζαχαρωτά που περιείχαν THC, εν αγνοία του. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη εξακριβώσει από πού προμηθεύτηκε τα ύποπτα γλυκά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy