Καμπανάκι για μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ιαπωνία καταγράφει την πιο καυτή ημέρα του Ιουνίου εν μέσω ενεργειακής στενότητας

Η Ιαπωνία καταγράφει την πιο καυτή ημέρα του Ιουνίου εν μέσω ενεργειακής στενότητας

Μια πόλη στην ανατολική Ιαπωνία σημείωσε το Σάββατο την υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στη χώρα για τον μήνα Ιούνιο, ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε το μετεωρολογικό γραφείο.

Το κύμα καύσωνα, το οποίο η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) αναμένει να συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, ήρθε καθώς η Κυβέρνηση κάλεσε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια για να αποφευχθεί πιθανή κρίση ρεύματος μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ένας μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε θερμοκρασία 40,2 βαθμών Κελσίου το απόγευμα του Σαββάτου, στο Isesaki, μια πόλη 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο, σύμφωνα με την JMA.

Ο αριθμός έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ της πιο ζεστής ημέρας Ιουνίου της Ιαπωνίας, 39,8 βαθμούς, που παρατηρήθηκε στις 24 Ιουνίου 2011.

«Ένας ισχυρός αντικυκλώνας από τον Ειρηνικό, σε συνδυασμό με έναν χωρίς σύννεφα καιρό, έφερε τη ζέστη», δήλωσε ένας αξιωματούχος της JMA.

Ένας άλλος μετεωρολογικός σταθμός στο κέντρο του Τόκιο σημείωσε θερμοκρασία 35,4 βαθμούς Κελσίου νωρίτερα την ημέρα, σηματοδοτώντας την πρώτη καταγραφή θερμοκρασίας άνω των 35 βαθμών στην πρωτεύουσα από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές το 1875 – θερμοκρασία που θεωρείται ακραία στην Ιαπωνία.

Το Σάββατο, η JMA και το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσαν προειδοποίηση θερμοπληξίας σε 6 από τους 47 νομούς της χώρας, συνιστώντας στους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να χρησιμοποιούν κλιματιστικά.

Στην τελευταία τρίμηνη πρόγνωση του καιρού που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, η JMA είπε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι θερμότερο από τα κανονικά χρόνια στη βόρεια, ανατολική και δυτική Ιαπωνία, λόγω παραγόντων, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο La Niña.

Η πρόβλεψη εντείνει την ανησυχία για τη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει περιορισμένο ενεργειακό εφοδιασμό λόγω της αργής επανεκκίνησης της πυρηνικής ενέργειας, του τερματισμού λειτουργίας των θερμικών μονάδων και των γεωπολιτικών κινδύνων που ενισχύθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy