Ιταλίδα πρωταθλήτρια απαντά σε σεξιστικά σχόλια και «κλείνει στόματα»

Δείτε την αποστομωτική απάντηση της αθλήτριας συγχρονισμένης κολύμβησης

Δείτε την αποστομωτική απάντηση της αθλήτριας συγχρονισμένης κολύμβησης

Η 28χρονη Linda Cerruti είναι Ιταλίδα ολυμπιονίκης συγχρονισμένης κολύμβησης και τον φετινό Αύγουστο κατέκτησε έξι ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ρώμη.

Θέλοντας να μοιραστεί αυτά τα σπουδαία νέα με τους ακόλουθούς της κοινοποίησε μια φωτογραφία στο Instagram, η οποία έγινε αφορμή για να συγκεντρώσει προσβλητικά και χυδαία σχόλια σεξιστικού περιεχομένου.

Δείτε την αποστομωτική απάντηση της αθλήτριας συγχρονισμένης κολύμβησης

Δείτε το κείμενό της πιο κάτω:

«Πριν από δύο ημέρες μοιράστηκα μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην παραλία όπου πηγαίνω πάντα, όπου ανέπτυξα τα πρώτα μου όνειρα, ένα μέρος που έχει μεγάλη συμβολική αξία για μένα.

Η φωτογραφία με δείχνει σε μια καλλιτεχνική πόζα, χαρακτηριστική του αθλήματός μου, ανάποδα και κάνοντας σπαγκάτο μαζί με τα οκτώ μετάλλια που κέρδισα κατά τη διάρκεια του καλύτερου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της καριέρας μου.

Είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τα εκατοντάδες, πιθανότατα χιλιάδες, ανάρμοστα, σεξιστικά σχόλια και τους χυδαίους ανθρώπους που ευθύνονται γι’ αυτά.

Μετά από πάνω από 20 χρόνια προπόνησης και θυσιών, το βρίσκω τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ και είναι σπαρακτικό να διαβάζω τις ορδές των ανθρώπων που κάνουν αστεία που σεξουαλικοποιούν το σώμα μου.

Είναι όντως ένας πισινός και δύο πόδια το μόνο πράγμα που υπάρχει και το κύριο θέμα συζήτησης; Το ελάχιστο, και το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να εκθέσω την ακαταλληλότητα αυτών των σχολίων, αντικατοπτρίζοντας μια κοινωνία που εξακολουθεί να είναι πολύ αρρενωπή και διαφορετική από εκείνη στην οποία θα ήθελα να γεννηθώ και να μεγαλώσω τα παιδιά μου μια μέρα». 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy