Ισραηλινή πυραυλική επίθεση καταγγέλλει η Συρία

Από ισραηλινής πλευράς, οι ένοπλες δυνάμεις δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση

Από ισραηλινής πλευράς, οι ένοπλες δυνάμεις δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση

Ισραηλινοί πύραυλοι εδάφους – εδάφους που εκτοξεύθηκαν από τα Υψώματα του Γκολάν, έπληξαν στόχους νοτίως της Δαμασκού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα το βράδυ της Παρασκευής. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο, μετέδωσε ότι το συριακό αντιπυραυλικό σύστημα ενεργοποιήθηκε με αποτέλεσμα «να καταρριφθούν οι περισσότεροι ισραηλινοί πύραυλοι».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συριακή μη κυβερνητική οργάνωση που εκφράζει θέσεις της συριακής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι στόχος της πυραυλικής επίθεσης ήταν αποθήκες οπλισμού της οργάνωσης Χεζμπολάχ στα περίχωρα της Δαμασκού.

Παράλληλα, το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Χάνταθ μετέδωσε ότι οι πύραυλοι έπληξαν συστοιχία αντιπυραυλικού μηχανισμού του τακτικού συριακού στρατού. Αναφέρθηκε επίσης ότι ένας πολίτης τραυματίσθηκε σοβαρά από θραύσματα πυραύλου σε κωμόπολη νοτίως της Δαμασκού.

Λίγες ώρες πριν τη χθεσινοβραδινή πυραυλική επίθεση, αναφέρθηκε από ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, που εκφράζει τις θέσεις του καθεστώτος Άσαντ, ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δύο πτήσεις.

Από ισραηλινής πλευράς, οι ένοπλες δυνάμεις δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy