Ισραήλ: Οδηγός λεωφορείου απαγόρευσε σε έφηβη να επιβιβαστεί επειδή φορούσε αμάνικη μπλούζα

Με τη δικαιολογία πως το ντύσιμό της αποτελεί 'σεξουαλική παρενόχληση'

Λεωφορείο στο Ισραήλ

Πώς μπορεί το ντύσιμο μίας έφηβης κοπέλας να αποτελέσει σεξουαλική παρενόχληση βάσει νόμου;

Και όμως στο Ισραήλ μπορεί.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Ισραήλ, όταν ο οδηγός ενός λεωφορείου απαγόρευσε σε μία 13χρονη κοπέλα που φορούσε ένα σορτς και ένα αμάνικο μπλουζάκι να επιβιβαστεί, ενημερώνοντάς της πως το ντύσιμό της θεωρείται “σεξουαλική παρενόχληση από το νόμο“.

Όπως αναφέρει ο Independent, η έφηβη περίμενε το λεωφορείο Νο 9, το οποίο κατευθύνεται από το Or Akiva προς το Binyamina-Givat Ada, την Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό, με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz να αναφέρει πως ο οδηγός ζήτησε από την κοπέλα αν είχε μαζί της κάτι με το οποίο θα μπορούσε να καλυφθεί.

Όταν εκείνη είπε στον οδηγό πως δεν είχε μαζί της άλλα ρούχα, ο οδηγός αρνήθηκε να την αφήσει να μπει στο λεωφορείο.

Σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Αργότερα μετάνιωσα που δεν αντιμετώπισα τον οδηγό. Δεν νομίζω ότι θα συμπεριφερόταν ποτέ έτσι σε αγόρια”, δήλωσε η 13χρονη στην εφημερίδα.

Και πρόσθεσε: “Μου πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβω την κατάσταση. Είναι πολύ ενοχλητικό. Νομίζω ότι ο οδηγός δεν με άφησε λόγω της σοβινιστικής προσέγγισής του.

Η μητέρα του κοριτσιού υπέβαλε καταγγελία κατά του οδηγού στην Εθνική Αρχή Δημοσίων Συγκοινωνιών, δηλώνοντας παράλληλα πως “η συμπεριφορά του σε δημόσιο χώρο συνιστά σοβαρή προσβολή των βασικών δικαιωμάτων που έχουμε όλοι, και ιδιαίτερα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η κόρη μου μεγάλωσε μαθαίνοντας τη σημασία της πλήρους ισότητας. Κανείς δεν μπορεί να της πει τι να φορέσει“.

Η εταιρεία λεωφορείων είπε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό και ότι θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του οδηγού εάν διαπιστωθεί ότι παραβίασε τις πολιτικές της εταιρείας.

“Η εταιρεία δίνει οδηγίες στους οδηγούς της να επιτρέπουν σε όλους τους επιβάτες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της και να επιβιβάζονται στο λεωφορείο ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους”, ανέφερε μεταξύ άλλων η εταιρεία στην Haaretz.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy