Ινδονησία: Ποινικοποιείται το σεξ εκτός γάμου με ποινές φυλάκισης

Τεράστια οπισθοδρόμηση, εκτιμούν εμπειρογνώμονες σε θέματα δικαίου

Τεράστια οπισθοδρόμηση, εκτιμούν εμπειρογνώμονες σε θέματα δικαίουΗ Ινδονησία αναμένεται να επικυρώσει αλλαγές στον ποινικό της κώδικα την Τρίτη, με τις οποίες, μεταξύ άλλων θα ποινικοποιείται το σεξ εκτός γάμου με ποινή μέχρι και ένα χρόνο φυλάκιση.

Επίσης θα κηρυχθεί ως παράνομη η συγκατοίκηση μη παντρεμένων ζευγαριών, η προσβολή του Προέδρου και η έκφραση απόψεων που είναι ενάντιες στην εθνική ιδεολογία, γνωστή ως Pancasila.

O Αντιπρόεδρος της Βουλής της χώρας, Sufmi Dasco Ahmad, και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας η οποία είναι αρμόδια για αυτή την αναθεώρηση, Bambang Wuryanto, δήλωσαν στο Reuters πως η ολομέλεια της Bουλής θα συνέλθει  την Τρίτη για επικύρωση του νέου κώδικα.

Η κυβέρνηση και η Bουλή έχουν συμφωνήσει στο προσχέδιο του κώδικα, η αναθεώρηση του οποίου έχει προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες τα τελευταία χρόνια.

Η εμπειρογνώμονας για θέματα δικαίου στο πανεπιστήμιο της Ινδονησίας Bivitri Sunanti δήλωσε πως ο νέος ποινικός κώδικας θα αποτελέσει μια τεράστια οπισθοδρόμηση  για την Ινδονησία.

Όταν επικυρωθεί ο κώδικας θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από τρία χρόνια καθώς η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα θα ετοιμάσουν τους σχετικούς κανονισμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy