Ιαπωνία: Για πρώτη φορά αυτόματο μηχάνημα εστιατορίου σερβίρει κρέας αρκούδας

Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν λιπαρό ή άπαχο κρέας για περίπου 2.200 γιεν

Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν λιπαρό ή άπαχο κρέας για περίπου 2.200 γιεν

Οι ιαπωνικοί αυτόματοι πωλητές, οι οποίοι προσφέρουν κρέας φάλαινας, σαλιγκάρια σε κονσέρβα ή βρώσιμα έντομα, έχουν ένα νέο πιάτο στο μενού: κρέας άγριας αρκούδας.

Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν λιπαρό ή άπαχο κρέας για περίπου 2.200 γιενΚρέας μαύρης αρκούδας πωλείται από έναν αυτόματο πωλητή στην πόλη Σεμπόκου, σύμφωνα με ιαπωνική εφημερίδα.

Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν λιπαρό ή άπαχο κρέας για περίπου 2.200 γιεν (17 δολάρια) ανά 250 γραμμάρια, αναφέρει το BBC.

Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες χαρακτηρίζονται ως ευάλωτο είδος. Η Ιαπωνία λέει ότι περιορίζει τους αριθμούς που μπορούν να σκοτώσουν οι κυνηγοί.

Το μηχάνημα που λειτουργεί από το τοπικό εστιατόριο Soba Goro φέρεται να πουλάει 10-15 πακέτα κρέας την εβδομάδα από αρκούδες που σκοτώνονται στα κοντινά βουνά από ντόπιους κυνηγούς.

Η Ιαπωνία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αυτόματων πωλητών ανά κάτοικο στον κόσμο, που βρίσκονται σχεδόν παντού, από μικρά σοκάκια μέχρι απομακρυσμένα χωριά.

Τον Ιανουάριο, ακολούθησε διαμάχη όταν ένα κατάστημα στην πόλη-λιμάνι της Γιοκοχάμα, κοντά στο Τόκιο, έστησε τρεις αυτόματους πωλητές που προσέφεραν διαφορετικές ποικιλίες κρέατος φάλαινας για μόλις 1.000 γιεν.

Οι αδειούχοι κυνηγοί επιτρέπεται να πυροβολούν και να σκοτώνουν αρκούδες στην Ιαπωνία – αλλά επειδή το κρέας θεωρείται τοπική λιχουδιά, δεν βρίσκεται στο τραπέζι του μέσου εστιατορίου του Τόκιο.

Οι ειδικοί λένε ότι όλο και περισσότερες αρκούδες εγκαταλείπουν τα δάση και μπαίνουν στις πόλεις τα τελευταία χρόνια επειδή τους τελειώνει η τροφή. Προσθέτουν ότι η μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού της Ιαπωνίας, ιδίως στις αγροτικές περιοχές, έχει επίσης συμβάλει – τα ζώα έλκονται από τις αραιοκατοικημένες περιοχές, αποτελώντας απειλή για τους ντόπιους.

Πέντε επιθέσεις αρκούδων αναφέρθηκαν στο βόρειο νομό Μιγιάγκι μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2022, με επτά άτομα να έχουν τραυματιστεί.

Ήταν ο υψηλότερος αριθμός επιθέσεων από τότε που η νομαρχιακή κυβέρνηση άρχισε να τηρεί αρχεία το 2001.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, μεταξύ 3.000 και 7.000 αρκούδες έχουν σκοτωθεί τα τελευταία επτά χρόνια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy