Η ρωσική Wagner εκκαθαρίζει τους εναπομείναντες ουκρανικούς θύλακες στο δυτικό Μπάκχμουτ

Συνεχίζεται η επέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Μπακχμούτ, με τις μάχες πλέον να έχουν επικεντρωθεί στο δυτικό μέρος της πόλης, εκεί που υπάρχουν ακόμη Ουκρανοί που μάχονται. 

Η επίθεση των Ρώσων είναι ολοκληρωτική, με τον αρχηγό της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, να έχει δώσει   εντολή, για εξόντωση όλων των Ουκρανών, μετά το συμβάν με τον Ρώσο τραυματία που πυροβολήθηκε από τους Ουκρανούς.

Χθες οι μάχες επικεντρώθηκαν  δυτικά της σιδηροδρομικής γραμμής με τις ουκρανικές γραμμές να έχουν επί τις ουσίας διαλυθεί και όσοι έχουν εναπομείνει (κυρίως το 92ο Τάγμα του ουκρανικού Στρατού) να βρίσκονται κρυμμένοι σε κτίρια και χτυπούν τους Ρώσους από απόσταση.

Οι μάχες είναι μέσα στην πόλη και στους δρόμους, με την ομάδα Wagner και τον τακτικό ρωσικό στρατό να έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για την εκκαθάριση της πόλης, ώστε στη συνέχεια να στοχεύσουν στο Τσάσιβ Γιαρ, το οποίο οι Ουκρανοί σε μία ενδεχόμενη μεγάλη αντεπίθεση θα το χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο.

Αν οι Ρώσοι το καταλάβουν οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να… αντεπιτεθούν από το Κραματόρσκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κίεβο υπάρχει η αίσθηση ότι εάν οι Ρώσοι καταλάβουν το Μπακχμούτ θα επιτεθούν στο Κραματόρσκ και το Σλαβιάνσκ.

Την Κυριακή  οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν ακόμη μεγαλύτερο έδαφος στο δυτικό Μπακχμούτ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Ουκρανοί, σε μια τελευταία προσπάθεια  να ανακόψουν την ρωσική επέλαση, ανατίναξαν  τη γέφυρα στο Khromove.

Ο ρωσικός στρατός έχει κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Ivanivske, ενώ την ίδια ώρα η Wagner πιέζει προς το κέντρο, από τα βορειοανατολικά, επί της ουσίας οι ουκρανικές δυνάμεις δέχονται επίθεση από δύο σημεία, ενώ ο ρωσικός στρατός έχει κάνει αδύνατη τη διαφυγή τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy