Η ρωσική αεροπορία μετέτρεψε σε σωρό ερειπίων μεγάλη ουκρανική αποθήκη οπλισμού στην Ζαπορίζια

Φυλάσσονταν αρκετά δυτικά όπλα

Φυλάσσονταν αρκετά δυτικά όπλα

Οι μεγάλες ουκρανικές αποθήκες οπλισμού (όπου φυλάσσονται πολλά δυτικά όπλα) στο Ορεκοβ της Ζαπορίζια καταστράφηκαν σήμερα σε μια επιδρομή της ρωσικής αεροπορίας.

Φυλάσσονταν αρκετά δυτικά όπλαΗ νυχτερινή επιδρομή  είχε πρώτα ξεκινήσει με χτύπημα στην Χερσώνα αλλά στην Ζαπορίζια τα αποτελέσματα ήταν όχι μόνο εντυπωσιακά αλλά και επιχειρησιακά καθώς καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την διενέργεια επιθετικής ενέργειας από μέρους του ουκρανικού στρατού.

Η Πολωνία υπόσχεται στο Κίεβο καταδιωκτικά MiG-29

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα πριν λίγες ημέρες υποσχέθηκε στον Β.Ζελένσκι ότι «στο μέλλον» η χώρα του μπορεί να παραχωρήσει στην Ουκρανία όλα τα καταδιωκτικά MiG-29, σοβιετικής κατασκευής, που διαθέτει.

Η Πολωνία έχει ήδη δώσει οκτώ MiG-29 και πρόκειται σύντομα να στείλει άλλα έξι στο Κίεβο δύο εκ των οποίων πραγματοποίησαν πτήση αποδοχής με την ουκρανική αεροπορία.

Ο Ντούντα είπε ότι η παράδοση όλων των MiG-29 (συνολικά είναι περίπου 30) θα εξαρτηθεί από «μια συμφωνία μεταξύ των συμμάχων» της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ.

Εξήγησε ότι είναι αναγκαίο το «πράσινο φως» της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, δεδομένου ότι τα MiG-29 που παραμένουν στην κατοχή της χώρας του έχουν προσαρμοστεί «στα πρότυπα του ΝΑΤΟ», κυρίως σε ότι αφορά τα συστήματα επικοινωνίας και την ικανότητά τους να εκτελούν αναγνωριστικές πτήσεις στον νατοϊκό εναέριο χώρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy