Η Ρωσία άνοιξε πάλι τη στρόφιγγα – Στέλνει φυσικό αέριο στη Γερμανία

H Ρωσία άρχισε να στέλνει φυσικό αέριο μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της στην Ευρώπη μετά από δεκαήμερες εργασίες συντήρησης, σύμφωνα με τη Nord Stream AG

H Ρωσία άρχισε να στέλνει φυσικό αέριο μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της στην Ευρώπη μετά από δεκαήμερες εργασίες συντήρησης, σύμφωνα με τη Nord Stream AG

H Ρωσία άρχισε να στέλνει φυσικό αέριο μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της στην Ευρώπη μετά από δεκαήμερες εργασίες συντήρησης, σύμφωνα με τη Nord Stream AG.

Η ροή φυσικού αερίου άρχισε σήμερα, ανέφερε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού, αλλά η αποκατάσταση στα ζητούμενα επίπεδα θα πάρει κάποιο διάστημα. Η Gazprom PJSC αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1 και αναφορικά με τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Κύπρου), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό.

Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1, καθώς σήμερα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ετήσια συντήρηση του αγωγού, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εφαρμογής περαιτέρω ενεργειακών περικοπών.

H ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα σημεία διασύνδεσης παροχών OPAL και NEL στη Γερμανία, καταγράφηκε σε μηδενικά επίπεδα (μηδέν κιλοβατώρες / ανά ώρα) για την 21η Ιουλίου (06:00-07:00 ώρα Κύπρου) σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του αγωγού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy