Η πρώτη χώρα που «προσγειώνει» όλα τα αεροπλάνα λόγω της ακρίβειας

Διαμαρτύρονται για την εκρηκτική αύξηση της τιμής των αεροπορικών καυσίμων

Διαμαρτύρονται για την εκρηκτική αύξηση της τιμής των αεροπορικών καυσίμων

«Τέλος» σε όλες τις εγχώριες πτήσεις έβαλαν από τη Δευτέρα οι αεροπορικές εταιρείες της Νιγηρίας, οι οποίες διαμαρτύρονται για την εκρηκτική αύξηση της τιμής των αεροπορικών καυσίμων.

Σύμφωνα με την ΑΟΝ, την Ένωση Αεροπορικών Παρόχων της αφρικανικής χώρας, το κόστος των καυσίμων έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα στο 2022, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του κλάδου.

«Καμία αεροπορική στον κόσμο δεν μπορεί να απορροφήσει τέτοιου είδους σοκ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» ανέφερε σε γραπτή της ανακοίνωση, προτού γνωστοποιήσει την κοινή απόφαση για αναστολή όλων των εγχώριων πτήσεων.

Η AON, η οποία εκπροσωπεί συνολικά εννέα αεροπορικές εταιρείες της Νιγηρίας, εξήγησε ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες όλες οι εταιρείες – μέλη «μπαίνουν» μέσα, «καίγοντας» ρευστό προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Παρότι οι τιμές των εισιτηρίων έχουν τριπλασιαστεί σε ορισμένα δρομολόγια, το πρόβλημα για τις αφρικανικές εταιρείες εξακολουθεί να είναι μεγάλο, δεδομένου ότι τα εισιτήρια είναι σε τοπικό νόμισμα (νάιρα) και τα καύσιμα σε δολάριο. Ένα πρόβλημα, το οποίο οξύνεται έτι περισσότερο, εξαιτίας της σταθερής και συνεχούς υποτίμησης του εγχώριου νομίσματος.

Σε κάθε περίπτωση, η επ’ αόριστον αναστολή των εγχώριων πτήσεων, όπως διευκρίνισε η ΑΟΝ, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις διεθνείς αεροπορικές πτήσεις, οι οποίες θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά και δίχως προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νιγηρία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως, η οποία «αναγκάζεται» να στερηθεί των αεροπορικών υπηρεσιών εξαιτίας της τεράστιας ανόδου των καυσίμων -ένα πρόβλημα, το οποίο έχει προσλάβει διεθνείς διαστάσεις.

Πηγή: newmoney.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy