Η Ουκρανία ζήτησε επίσημα στρατιωτικό προσωπικό από το ΝΑΤΟ: Πιλότους και πληρώματα αρμάτων μάχης

Ο  υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov,, ζήτησε Δυτικούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών F-16, τα οποία η Ουκρανία επιδιώκει να αποκτήσει από τους συμμάχους της, να ενταχθούν στην ουκρανική Αεροπορία όπως και χειριστές για τα δυτικά άρματα μάχης!

Με λίγα λόγια ζήτησε Στρατό από το ΝΑΤΟ!

Ο Ρέζνικοφ το είπε αυτό σε κοινή ενημέρωση με τον Δανό ομόλογό του τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στην Οδησσό, όπως γράφει η European Pravda με αναφορά στο Media Center Ukraine.

Συγκεκριμένα ο Ρέζνικοφ πρότεινε σε όλους τους ξένους στρατιωτικούς που έχουν την επιθυμία, τις κατάλληλες ικανότητες και γνωρίζουν πώς να χειρίζονται τα αυτοκινούμενα πυροβόλα και τα άρματα μάχης που θα παραδοθούν από τους Δυτικούς, να έρθουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

“Αυτό ισχύει και για τους πιλότους. Εάν υπάρχουν πιλότοι που ξέρουν πώς να πετούν τα F-16 και είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος [στον πόλεμο], η Διεθνής Λεγεώνα είναι έτοιμη να ανοίξει την πόρτα της», πρόσθεσε ο Ρέζνικοφ.

Η Ουκρανία απαιτεί να λάβει μαχητικά F-16 από δυτικούς συμμάχους, καθώς χρησιμοποιούνται από μεγάλο αριθμό κρατών και η συντήρησή τους θα είναι ευκολότερη.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι σύμμαχοι να αποφασίσουν για ένα τέτοιο βήμα.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής το Κίεβο έχει λάβει μόνο σοβιετικά αεροσκάφη από τους Συμμάχους.

Αυτό που εν ολίγοις ζήτησε ο Ουκρανός ΥΠΑΜ, είναι πιλότους για περίπου 100 μαχητικά (τόσα ζητάει το Κίεβο) συν το προσωπικό υποστήριξής τους που θα είναι περίπου 5.000 ακόμα.

Σε ότι αφορά τα άρματα μάχης αλλά και τα ΤΟΜΑ, όπως και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, εκεί θα χρειαστούν άλλοι 5.000 χειριστές και άλλες 10.000 προσωπικό υποστήριξης.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχει παρουσία ΝΑΤΟϊκών 97 κομάντος στην Ουκρανία που διεξάγουν ειδικές επιχειρήσεις κατά των Ρώσων.

Μέχρι σήμερα, οι Αμερικανοί και όλοι οι Δυτικοί, αρνούνταν πως είχαν οποιαδήποτε «φυσική» εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, δηλαδή δεν είχαν «boots οn the ground», τώρα όμως αποκαλύπτεται πως διεξάγουν τις πλέον επιθετικές επιχειρήσεις στο σύγχρονο πόλεμο.

Οι 97 κομάντος πολεμούν επίσημα με την ιδιότητά τους κατά του ρωσικού Στρατού!

Αυτό σημαίνει, απευθείας εμπλοκή και πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy