Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο-Η Ρωσία χτύπησε νευραλγικό στόχο στο Κίεβο

Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο με την Ρωσία, αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από την πολύμηνη ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στα ανατολικά και νότια… Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το 23% της Ουκρανικής γης και ελέγχουν τα εδάφη ανατολικά του Δνείπερου ποταμού… Υπάρχουν ακόμη εδάφη που πρέπει να απελευθερώσει ο ρωσικός στρατός… Εν τω μεταξύ ο Ουκρανικός στρατός ενώ στο μέτωπο αποτυγχάνει προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα να ισοσκελίσει τις στρατιωτικές αποτυχίες του… Η Ουκρανική αντεπίθεση είναι κίνηση αυτοκτονίας, ήδη μεταξύ 5 και 16 Ιουνίου έχουν σκοτωθεί 8.000 Ουκρανοί στρατιώτες και το δράμα των Ουκρανών συνεχίζεται… οι 3 από τις 11 ετοιμοπόλεμες Ουκρανικές Ταξιαρχίες… έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες…

Παράλληλα επωφελούμενη από την καταστροφή του φράγματος Kakhova, η Ουκρανία επιχειρεί επιθέσεις στον ποταμό Δνείπερο… Τα Γερμανικά Leopard υπέστησαν βαρύ πλήγμα στις στέπες της Ουκρανίας, πραγματικά ο Ρωσικός στρατός τα αποδεκάτισε… Τα τανκς δεν άλλαξαν τον ρου της ιστορίας… και η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει απάντηση και στα F-16 τα οποία και θα καταστρέψει… όπως και τα τανκς και πλήθος άλλων οπλικών συστημάτων… Τα HIMARS λειτουργούν με GBS το οποίο αντιμετώπισαν οι δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας με μεγάλη επιτυχία, οι πύραυλοι storm shadow σχεδόν σε ποσοστό 80% καταρρίπτονται… Δεν υπάρχει οπλικό σύστημα της Δύσης που η Ρωσία δεν αντιμετώπισε με επιτυχία… Την ίδια ώρα, τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικό έδαφος έχουν προκαλέσει την οργή του Ρώσου προέδρου, ο οποίος έχει αποφασίσει τη δημιουργία μίας τεράστιας υγειονομικής ζώνης στην ουκρανική επικράτεια. Πράγμα που σημαίνει τεράστια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, πέραν των εδαφών που ήδη έχει προσαρτήσει η Ρωσία. Δηλαδή επέκταση της προέλασης.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν νευραλγικό στρατιωτικό στόχο στο Κίεβο

Στις 17 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο κέντρα λήψης αποφάσεων στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα με πυραύλους υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς στη θάλασσα και στον αέρα εναντίον ενός από τα κέντρα λήψης αποφάσεων των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου, προσθέτοντας ότι ήταν επιτυχής. «Ο καθορισμένος στόχος έχει εξουδετερωθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Ρωσικό υπουργείο πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν περισσότερες επιθέσεις στο νότιο Donetsk και τους τομείς της Zaporizhia και Donetsk τις τελευταίες 24 ώρες. Κοντά στην  Vremevka, τρεις επιθέσεις απωθήθηκαν από τα στρατεύματα, τις αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Vostok κοντά στο Novodonetskoye στην περιοχή Donetsk και στο Levadnoye στην περιοχή Zaporozhye. Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 30 στρατιώτες, δύο άρματα μάχης και δύο οχήματα μάχης πεζικού κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Εν τω μεταξύ, προς την κατεύθυνση της Zaporizhia, τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν τρεις επιθέσεις κοντά στους οικισμούς Zherebyanka, Malaya Tokmachka και Mirnoye. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού των προωθούμενων ουκρανικών εφεδρειών, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης καταστράφηκαν κοντά στο Stepovoye στην Zaporhzia. Οι απώλειες της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 235 στρατιώτες, τέσσερα άρματα μάχης, δύο οχήματα μάχης πεζικού, 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένα αεροσκάφος M777 αμερικανικής κατασκευής, καθώς και ένα οβιδοβόλο D-20. Στην κατεύθυνση του Donetsk, η Ρωσική Ομάδα  απέκρουσε 7 επιθέσεις των δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στους οικισμούς Belogorovka, Verkhnekamenka στην περιοχή Lugansk καθώς και κοντά στο Novokalinovo, Pervomaiskoye και Maryinka στο Donetsk Mονάδες της Ουκρανικής 46ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Ταξιαρχίας και της 109ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας επλήγησαν επίσης από αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Maryinka και το Novgorodskoye. Στην περιοχή αυτή, οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 340 Ουκρανούς στρατιώτες, ένα μαχητικό όχημα πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε οχήματα υψηλής κινητικότητας και δύο οβίδες D-30.

Απροσδιόριστης κλίμακας η υγειονομική ζώνη

Η κλίμακα της «υγειονομικής ζώνης» ή του «υγειονομικού κλωβού» στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί από το βεληνεκές των ουκρανικών όπλων, από τα οποία θα πρέπει να προστατεύεται το ρωσικό έδαφος, δήλωσε στο Tass ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, όταν ρωτήθηκε εάν τα πιθανά σύνορα μιας τέτοιας ζώνης έχουν προσδιοριστεί. «Όχι, αυτό εξαρτάται από τους τύπους όπλων που διαθέτει η Ουκρανία. Όσο μεγαλύτερα είναι τα πολεμικά χαρακτηριστικά των όπλων στην Ουκρανία, τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι αυτή η ζώνη», είπε. «Ο κύριος στόχος είναι ξεκάθαρος: να διασφαλίσουμε ότι δεν θα φτάσουν στους Ρώσους πολίτες αυτά τα όπλα», πρόσθεσε ο Peskov. Ερωτηθείς εάν υπάρχει προθεσμία για τη δημιουργία μιας τέτοιας «υγειονομικής ζώνης», ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι αυτή η διαδικασία έχει αρχίσει στην πραγματικότητα «εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο». «Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε νέα ούτε παλιά υγειονομική ζώνη μόνο μία τέτοια ζώνη μπορεί να υπάρξει. Αυτή είναι η συνέχεια της «δουλειάς» που γίνεται», τόνισε ο Peskov.

Το show της Ουκρανίας στα μέσα ενημέρωσης… αφού στο μέτωπο αποτυγχάνει…

Ενώ η ουκρανική αντεπίθεση στις νότιες γραμμές του μετώπου έχει καθυστερήσει από τις νέες ρωσικές αντεπιθέσεις και τον βροχερό καιρό, το καθεστώς της Ουκρανίας εξαπέλυσε ένα νέο κύμα επιθέσεων στα μέσα ενημέρωσης. Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε έως και 8.000 στρατιώτες, για να μην αναφέρουμε τον στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε σε στρατιωτικές νίκες την Ουκρανία, αλλά τελικά μετατράπηκαν τα όπλα της Δύσης σε παλιοσίδερα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ρωσίας, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει έως και το 30% των οπλικών συστημάτων που παρέλαβε πρόσφατα από την Δύση .

Παραπαίει η αντεπίθεση…

Μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από πολλά χωριά νότια της Velikaya Novoselka, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα κρίσιμα οχυρά. Οι βαριές μάχες συνεχίζονται στη Makarovka και κοντά στο Urozhainoe, όπου οι Ρώσοι εξαπολύουν αντεπιθέσεις, εμποδίζοντας τα ουκρανικά στρατεύματα να προχωρήσουν πιο νότια. Οι μάχες θέσης συνεχίζονται στην περιοχή Orekhiv, όπου τα κύρια άρματα μάχης του ΝΑΤΟ βυθίστηκαν στις βροχερές στέπες, στην κυριολεξία καταστράφηκαν.

Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός ξεκινά στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Kherson, όπου η Ουκρανία πρόσφατα κατέστρεψε το φράγμα Kakhova. Παρά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να κατηγορήσει τη Ρωσία για την καταστροφή, ο ουκρανικός στρατός είναι αυτός που επωφελείται από τις πλημμύρες.

Το πρωί της 15ης Ιουνίου, η πρώτη ουκρανική ομάδα επίθεσης επιχείρησε να διασχίσει τον ποταμό κοντά στο χωριό Golaya Pristan. Τέσσερα σκάφη με τουλάχιστον 40 Ουκρανούς στρατιώτες επιχείρησαν μια επιχείρηση επίθεσης στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία ακτή του Δνείπερου.

Ως αποτέλεσμα, το πρώτο σκάφος κατέληξε στον πυθμένα του Δνείπερου, ενώ τα άλλα έντρομα… κατέφυγαν στη δυτική ακτή. Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού αυξάνονται σε καθημερινή βάση, ενώ οι μονάδες του δεν έχουν καταφέρει ακόμη νίκες στην πρώτη γραμμή.

Οι Ουκρανοί απλά εξαπατούν την Δύση

Προκειμένου να κρύψουν την αλήθεια και να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν την Δύση για το τι συμβαίνει στο μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός αγόρασε εκατοντάδες ρωσικές στολές για να κινηματογραφήσει ψεύτικα βίντεο και να ξεγελάσει Ρώσους στρατιωτικούς. Οι ρωσικές στολές παρήχθησαν σε εργοστάσια στην περιοχή της Πολτάβα. Λίγο αφότου ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κινηματογράφησαν το έργο των ουκρανικών ομάδων, ουκρανικές πηγές μοιράστηκαν ένα ψεύτικο βίντεο μιας ομάδας ανδρών με ρωσική στρατιωτική στολή, που φέρεται να σκοτώνουν λιποτάκτες. Το σκηνοθετημένο βίντεο κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο. Έως και 700 σετ ρωσικών στολών φέρονται να μεταφέρθηκαν στο μέτωπο Zaporizhia, όπου Ουκρανοί μαχητές αναμένεται να επιτεθούν σε ρωσικά σημεία ελέγχου και στρατιωτικές θέσεις, ξεγελώντας Ρώσους στρατιωτικούς. Η Ουκρανία φέρεται επίσης να δημιούργησε δύο ειδικές ομάδες επίθεσης Τσετσένων μαχητών από το τάγμα Sheikh Mansour για να επιτεθούν στη ρωσική συνοριακή περιοχή Belgorod. Τσετσένοι τρομοκράτες από την ουκρανική πλευρά μεταμφιεσμένοι με τη ρωσική στολή αναμένεται να επιτεθούν ξανά σε ειρηνικά ρωσικά χωριά.

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Kharkiv

O περιφερειακός κυβερνήτης του Kharkiv Oleh Synyehubov αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών από την επίθεση με ρωσικό πύραυλο εναντίον ενός μικρού ουκρανικού χωριού στα ανατολικά της Ουκρανίας. Αρχικά ο κυβερνήτης είχε γράψει στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο ο οποίος έπληξε ένα όχημα που κατευθυνόταν σε χωριό που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Αργότερα έδωσε νεότερο απολογισμό διευκρινίζοντας ότι δύο εθελοντές–ένας 42χρονος και μια 53χρονη–σκοτώθηκαν.

Επωφελούμενοι από την καταστροφή του φράγματος, η Ουκρανία επιχειρεί επιθέσεις στον ποταμό Δνείπρο

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες επίθεσης σε όλα τα μέτωπα. Δεδομένου ότι δεν κατάφεραν να διαπεράσουν τη ρωσική άμυνα σε σχεδόν δύο εβδομάδες αιματηρών επιθέσεων, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν τώρα να ξεκινήσουν ένα νέο μέτωπο κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson. Παρά τις προσπάθειες να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι υπονόμευσε το φράγμα Kakhova, ο στρατός της Ουκρανίας είναι αυτός που επωφελείται από τις πλημμύρες, που οδήγησαν σε μια ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταστρέφουν την ουκρανική δύναμη στο μέτωπο της Zaporizhia. Στα νότια της Velikaya Novoselka, οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο Makarovka και το Urozhainoe, όπου ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί να προχωρήσει στη γκρίζα ζώνη. Χωρίς επιτυχία στα μέτωπα της Zaporizhia, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να επιτεθεί στην περιοχή Kherson για να αποσπάσει την προσοχή των Ρώσων και να τους εμποδίσει να ενισχύσουν την άμυνα κατά τις κύριες κατευθύνσεις της ουκρανικής επίθεσης. Μετά την καταστροφή του φράγματος Kakhovka στις 6 Ιουνίου, ουκρανικές ομάδες επανέλαβαν τις επιθέσεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου, όπου το νερό είχε σχεδόν υποχωρήσει από τους οικισμούς και τις ρωσικές άμυνες με ναρκοπέδια και στρατιωτικές θέσεις έχουν καταστραφεί. Ο αριθμός των ουκρανικών ομάδων που προσπαθούν να εισβάλουν σε ρωσικά εδάφη κοντά στα νησιά του Δνείπερου έχει αυξηθεί σημαντικα τις τελευταίες ημέρες. Τουλάχιστον δύο ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν κοντά στο Golaya Pristan και άλλα πέντε καταστράφηκαν κοντά στο Alyoshki.

Μια άλλη ουκρανική ομάδα προσπάθησε να αποκτήσει έδαφος σε ένα ξενοδοχείο νότια της γέφυρας Antonovsky, όπου καταστράφηκε από το ρωσικό πυροβολικό. Σύμφωνα με αναφορές, οι ουκρανικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στα νησιά κοντά στο Alyoshki και κατάφεραν να κερδίσουν πρόσβαση εκεί τη νύχτα της 16ης Ιουνίου. Ωστόσο, μια μαζική επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου είναι απίθανη. Οι πλημμύρες καθιστούν αδύνατη τη μεταφορά βαρέως εξοπλισμού και οι προσπάθειες μεταφοράς μιας μεγάλης ομάδας μέσω του ποταμού κάτω από τα ρωσικά πυρά είναι πολύ επικίνδυνες. Η δραστηριότητα των ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης ανατολικά του HPP Kakhova αποσκοπεί στη διαρκή εμπλοκή των ρωσικών στρατευμάτων. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μεγάλες επιχειρήσεις απόβασης της Ουκρανίας στην περιοχή της ρηχής δεξαμενής Kakhova. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Δνείπερου συνοδεύονται από μονομαχίες βαρέως πυροβολικού. Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν καθημερινά να βομβαρδίζουν χωριά στην ανατολική ακτή.

Μπάιντεν: Εντελώς ανεύθυνη η Ρωσία

Εντελώς ανεύθυνη χαρακτήρισε τη Ρωσία ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden επειδή μετέφερε πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία. «Το έχω σχολιάσει πολλές φορές. Είναι τελείως ανεύθυνη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Τόνισε επίσης ότι, δεν θα πρέπει να διευκολυνθεί η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς το Κίεβο πρέπει να πληροί τα υποχρεωτικά κριτήρια για να γίνει μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας. Όταν ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν «θα διευκολύνει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», είπε: «Όχι. Επειδή πρέπει να πληροί τα ίδια κριτήρια. Επομένως, δεν πρόκειται να το κάνουμε εύκολο».

H Ρωσία θα δώσει στρατιωτική απάντηση στα F-16

Η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει στρατιωτική-τεχνική απάντηση εάν μαχητικά αεροσκάφη F-16 εμφανιστούν στον ουρανό πάνω από την Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Lavrov. «Φυσικά, θα δοθεί στρατιωτικο-τεχνική απάντηση». Ο Lavrov πρόσθεσε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε «ένα πολύ σοβαρό διάβημα» στο πλαίσιο της ομάδας «των πέντε πυρηνικών δυνάμεων» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με το ενδεχόμενο τα αεροσκάφη F-16 να μεταφερθούν στην Ουκρανία και να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Σε εργοστάσιο κατασκευής τανκς ο Shoigu

Επίσκεψη στην περιοχή του Omsk πραγματοποίησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu, προκειμένου να επιθεωρήσει εργοστάσιο κατασκευής αρμάτων μάχης και βαρέων φλογοβόλων. Ο υπουργός επιθεώρησε επίσης πώς προετοιμάζεται στην περιοχή ο εξοπλισμός και τα όπλα που θα κατευθύνονται στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Πάνω από 4.000 πυροβόλα έχουν ήδη παραδοθεί στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης, είπε στον Shoigu ο Αρχηγός του Κύριου Τμήματος Πυραύλων και Πυροβολικού του υπουργείου Άμυνας Nikolay Parshin , προσθέτοντας ότι το σχέδιο είναι να προμηθεύσει άλλες 700 μονάδες οπλισμού πυροβολικού σύντομα

Τα γερμανικά τανκς «Leopard 2» σύντομα θα «φθάσουν» στη Μόσχα

Σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος μπόρεσε να δει την απόλυτη καταστροφή των πολυδιαφημισμένων βαρέων τεθωρακισμένων και άλλων όπλων του ΝΑΤΟ, ακριβώς όπως προέβλεπαν διάφοροι ανεξάρτητοι ειδικοί λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η αντεπίθεση…. Παρά τις δεκαετίες στενής συνεργασίας μεταξύ του ουκρανικού στρατού και του ΝΑΤΟ, καθώς και σχεδόν μια δεκαετία πολύ πιο εντατικής κοινής εκπαίδευσης μεταξύ της εμπόλεμης συμμαχίας και της κυβέρνησης Zelensky που εφάρμοσε τα πρότυπα ΝΑΤΟ στον Ουκρανικό στρατό… το αποτέλεσμα είναι αποτυχία… Σύμφωνα με τα πρότυπα, η απόδοση των δυνάμεων του καθεστώτος της Ουκρανίας εναντίον ακόμη και των στρατευμένων (αν και σκληραγωγημένων από τη μάχη) πολιτοφυλακών του Donbass εντός του ρωσικού στρατού ήταν πολύ κακή….

Η αντεπίθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά μέχρι τώρα τα κέρδη είναι ασήμαντα ενώ τα εδάφη που κερδήθηκαν εξακολουθούν να βρίσκονται σταθερά υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προσπαθεί να απεικονίσει τις «επιτυχίες» της μαριονέτας Zelensky… ως στρατιωτικά σημαντικές, αλλά το αφήγημα είναι αστείο… ότι δήθεν «η Ρωσία χάνει». Οι τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι τρομακτικές…

Ωστόσο, η πολιτική Δύση είναι εντελώς ασυγκίνητη από τους θανάτους δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών…καθώς η μόνη της ανησυχία είναι «να σκοτωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ρώσοι»…σύμφωνα με τη δική τους αμετανόητη παραδοχή. Ωστόσο, οι εξευτελιστικές απώλειες μιας τόσο μεγάλης ποσότητας κορυφαίου εξοπλισμού και όπλων του ΝΑΤΟ έχουν τώρα εκθέσει την Δύση και αναδείξει τις ρωγμές των οπλικών τους συστημάτων.

Η παράδοση όπλων , πυρομαχικών και λοιπού εξοπλισμού δυτικής κατασκευής έγινε με αιχμή του δόρατος χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Οι ΗΠΑ έχουν πρόθεση να παραδώσουν M1 «Abrams» MBT (κύρια άρματα μάχης) που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να αναβαθμιστούν με ορισμένα συστήματα και υποσυστήματα M1A2, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση και τις δυνατότητές τους.

Φοβούμενη πιθανές απώλειες η Γερμανία ήταν αρχικά απρόθυμη να παράσχει τα δικά της τεθωρακισμένα, τα οποία θεωρούνταν από τα πιο προηγμένα (και τα καλύτερα συνολικά) στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο με φτηνές ηθικολογίες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και πολλούς άλλους, τελικά η Γερμανία πείστηκε και επιτάχυνε τις παραδόσεις βαρέων τεθωρακισμένων. Ωστόσο, τώρα που τα πολύτιμα Leopard της όχι μόνο έχουν καταστραφεί, αλλά είναι και καθ΄οδόν προς τη Ρωσία για να ελεγχθούν από την Ρωσική βιομηχανία (συμπεριλαμβανομένης μιας από τις τελευταίες εκδόσεις A6), η Γερμανία συνειδητοποίησε πόσο μεγάλο λάθος έκανε (όπως ακριβώς και πριν από 80 χρόνια).

Είναι ενδιαφέρον ότι μετά την καταστροφή των Leopard, ΗΠΑ και Βρετανία… δεν είπαν τίποτε για το πότε θα στείλουν τα “Abrams” και “Challenger 2”. Ειδικά τώρα που όλοι οι Γερμανοί κατασκευαστές του «Leopard 2», κυρίως η Krauss-Maffei Wegmann (παραγωγός σασί) και η Rheinmetall (παραγωγός κύριου όπλου), αντιμετωπίζουν κατακόρυφη πτώση των αποθεμάτων (και εξαιρετικά πιθανή απώλεια μεριδίου αγοράς). Εύκολα μπορούμε να μαντέψουμε ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την κάλυψη του κενού της αγοράς….

Ωστόσο, εκτός από ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη της, οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν επίσης την προοπτική να καταστούν σχεδόν παρωχημένα τα τεθωρακισμένα τους, καθώς μέρος των Leopard πηγαίνουν προς την Μόσχα, όπου ο Ρωσικός στρατός θα τα μελετήσει λεπτομερώς. Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας για να μετριάσει τον διασυρμό θα πει… ότι αυτό συμβαίνει επειδή η Ρωσία υποτίθεται ότι «στερείται τόσο υψηλών τεχνολογιών» αλλά αυτό είναι αστείο, καθώς η Ρωσία θα τα μελετήσει για να βρει ευκολότερους τρόπους για να τα καταστρέψει…

Στις 13 Ιουνίου, ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην αποτυχία της Ουκρανικής αντεπίθεσης, στις δραματικές απώλειες των Ουκρανών αλλά και στα λάθη της Ρωσίας.. από τα οποία ωστόσο μαθαίνει… Η ρωσική στρατιωτική-βιομηχανική ικανότητα έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό και έχει αποδειχθεί ουσιαστικά άτρωτη στον πόλεμο κυρώσεων από τη Δύση, ενώ ο στρατός επέδειξε αξιοσημείωτη ευελιξία υιοθετώντας γρήγορα νέες τακτικές, μια προσπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Ρωσικών δυνάμεων. O Πούτιν επαίνεσε συγκεκριμένα το ρωσικό τεθωρακισμένο T-90M MBT, καθώς έχει όντως αποδειχθεί ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο, όχι ένα από τα καλύτερα αλλά το καλύτερο στον κόσμο. Αυτή η αντίληψη ενισχύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι έχει υποστεί πολύ λίγες απώλειες από τα Ουκρανικά πυρά παρ΄ ότι διεξάγει μάχες σχεδόν ένα χρόνο…

Φιάσκο τα Leopard

Από την άλλη πλευρά, τα γερμανικής κατασκευής MBT «Leopard 2» που καταστράφηκαν μέσα σε λίγες μέρες υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό των Τ-90M που χάθηκαν σε περίπου 16 μήνες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO)… Το χειρότερο ακόμη για τους Γερμανούς, ακόμη και το λιγότερο προηγμένο T-72B3 αποδείχθηκε πολύ πιο βιώσιμο τόσο έναντι των drones όσο και των ATGM (αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων) από την τελευταία και πιο προηγμένη βαριά θωράκιση του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το αναβαθμισμένο T-64BV της σοβιετικής εποχής σε υπηρεσία με τις δυνάμεις των Ουκρανών έδειξε επίσης μεγαλύτερη ικανότητα επιβίωσης.

Εκτός από τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα επιθετικά ελικόπτερα όπως το Ka-52 «Alligator» αποδείχθηκαν ιδιαίτερα θανατηφόρα ενάντια σε εχθρικά βαριά τεθωρακισμένα Το κύριο ATGM του Ka-52 «Alligator» είναι το 9M127-1 “Vikhr”, ένα από τα πιο προηγμένα όπλα στον κόσμο αυτής της κατηγορίας Ο Πούτιν  επαίνεσε επίσης τον επίγειο «ξάδερφό» του, το όχι λιγότερο ικανό 9K135 «Kornet» ATGM, το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος είπε επίσης ότι θα παραχθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες. Πρόσθεσε επίσης ότι οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέμεναν αυτές τις επιτυχίες, προσθέτοντας ότι τα όπλα και ο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ «καίγονται όμορφα».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy