Η Μόσχα απέρριψε τις κατηγορίες της προέδρου της Μολδαβία ότι σχεδίαζε να ανατρέψει την ηγεσία της χώρας

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε το Κίεβο ότι επιδιώκει να στρέψει την Μολδαβία εναντίον της Ρωσίας

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε το Κίεβο ότι επιδιώκει να στρέψει την Μολδαβία εναντίον της Ρωσίας

Η Ρωσία απέρριψε την Τρίτη ως «εντελώς αβάσιμες» τις κατηγορίες από τη Μολδαβία ότι η Μόσχα σχεδίαζε να ανατρέψει βίαια τη φιλοευρωπαϊκή ηγεσία της χώρας, με τη βοήθεια σαμποτέρ.

«Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι εντελώς αβάσιμοι», ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού κατηγόρησε τη Δευτέρα τη Ρωσία ότι σχεδιάζει την ανατροπή της κυβέρνησής της.

Εξάλλου ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Κίεβο «αναχαίτισε το σχέδιο για την καταστροφή της Μολδαβίας από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών».

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Κίεβο ότι επιδιώκει να βάλει τη Μολδαβία εναντίον της Ρωσίας και κατηγόρησε τις Μολδαβικές αρχές για ρωσοφοβία.

«Σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες και την Ουκρανία, δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Μολδαβίας και άλλων χωρών του κόσμου», ανέφερε το ΥΠΕΞ.

«Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «σταθερές και φιλικές σχέσεις» με τη Ρωσία θα μπορούσαν να ωφελήσουν τη Μολδαβία.

Η Ρωσία διατηρεί μια αποκαλούμενη ειρηνευτική δύναμη σε μια αποσχισθείσα περιοχή της ανατολικής Μολδαβίας που ονομάζεται Υπερδνειστερία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.

Η Μολδαβία, μια χώρα 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων που γειτνιάζει με τη Ρουμανία και την Ουκρανία, έλαβε καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ το καλοκαίρι του 2022.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy