Η Amazon περιορίζει την πρόσβαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ προϊόντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ενώ ο μήνας του pride φτάνει στο τέλος του, η Amazon, υπό τον φόβο κυρώσεων

Στιγμιότυπο από gay pride

Στην απόφαση να περιορίσει τα αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ζητήματα στον ιστότοπό της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησε ο διαδικτυακός κολοσσός λιανικής πώλησης της Amazon.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία προχώρησε στην παραπάνω απόφαση, καθώς φέρεται να δέχτηκε πιέσεις από τις αρχές του κράτους του Κόλπου.

Το να είσαι γκέι είναι παράνομο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είναι μία από τις 69 χώρες στον κόσμο όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος ποινικοποιείται.

Η είδηση αυτή έρχεται καθώς ο μήνας του Pride, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον εορτασμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε όλο τον κόσμο, πλησιάζει στο τέλος του.

«Ως εταιρεία, παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη και πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων πρέπει να προστατεύονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon στο BBC.

«Με τα καταστήματα της Amazon σε όλο τον κόσμο, πρέπει επίσης να συμμορφωνόμαστε με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», πρόσθεσαν.

Η εταιρεία πήρε την απόφαση να περιορίσει τις αναζητήσεις αφού απειλήθηκε με κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΑΕ, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι έφεραν στο φως για πρώτη φορά το θέμα.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy