Για πρώτη φορά Αμερικανοί μιλούν για ανάγκη παραχώρησης εδαφών στην Ρωσία από το Κίεβο

Ο πρώην επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της CIA ζητά να ασκηθούν πιέσεις στον Β.Ζελένσκι

Ο πρώην επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της CIA ζητά να ασκηθούν πιέσεις στον Β.Ζελένσκι

Το Μπακχμούτ πέφτει στα χέρια των Ρώσων και  εντείνονται οι φόβοι ότι  η ουκρανική κοινωνία θα στραφεί κατά του Β.Ζελένσκι. Αυτό ωθεί   την αμερικανική πλευρά να φέρεται  έτοιμη να πείσει τον Ουκρανό πρόεδρο  περί αναγκαστικής παραχώρησης εδαφών στην Ρωσία για την ειρήνευση.

Ο πρώην επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της CIA ζητά να ασκηθούν πιέσεις στον Β.ΖελένσκιΓια να χρυσώσει το χάπι η Δύση δηλώνει έτοιμη να στηρίξει μια αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων προς το νότο με βάσει τα νέα τεθωρακισμένα που φτάνουν συνεχώς από ΝΑΤΟϊκές χώρες.

Οι ΗΠΑ πρέπει να πουν ευθέως στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ότι η Ουκρανία θα πρέπει τελικά να δεχτεί εδαφικές παραχωρήσεις, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της CIA, Robert Grenier.

Ήδη ο Zelensky παραδέχεται ότι οι άνθρωποι του έχουν κουραστεί από τις συγκρούσεις.

«Η στιγμή πλησιάζει γρήγορα όταν ένας ανώτερος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Biden θα χρειαστεί να ξεκινήσει έναν παρόμοιο σκληρό, ρεαλιστικό διάλογο με τον Zelensky», ανέφερε το The Hill, προσθέτοντας ότι αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ένας σπουδαίος φίλος» της Ουκρανίας «η ικανότητά του να εκπληρώνει τις σιωπηρές και ρητές υποσχέσεις του για υποστήριξη στην Ουκρανία «όσο χρειαστεί» είναι πιθανό να περιοριστεί στο εγγύς μέλλον».

«Ο Zelensky πρέπει οδηγηθεί σε διαπραγματεύσεις, που πιθανόν να περιλαμβάνουν εδαφικές παραχωρήσεις για την Κριμαία και το Ντονμπάς», είπε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.

Κατά τη γνώμη του εμπειρογνώμονα, η ουκρανική σύγκρουση δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, και ως εκ τούτου η πλήρης άμυνα κάθε ίντσας της ουκρανικής επικράτειας δεν βρίσκεται στη λίστα των ζωτικών συμφερόντων της Δύσης.

«Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και ναι, την Ρωσία».

Προειδοποίησε ότι είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ να κάνει την Ουκρανία ένα απόρθητο φρούριο για να αποτρέψει τη Ρωσία στο μέλλον, αλλά η Δύση δεν χρειάζεται ολόκληρη την Ουκρανία για αυτόν τον σκοπό.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι περιοχές Χερσώνα, Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ καθώς και η χερσόνησος της Κριμαίας, αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας.

Κάποια στιγμή στο μέλλον, αυτές οι περιοχές θα απελευθερωθούν πλήρως από τη Ρωσία και αυτό θα είναι μια πικρή πραγματικότητα για την Ουκρανία και τη Δύση να το αποδεχτούν.

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως η πολυαναμενόμενη εαρινή αντεπίθεση των Ουκρανών δεν είναι πλέον και τόσο βέβαιη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ενδέχεται να ακυρώσει την αντεπίθεση ενώ οι ΗΠΑ προσανατολίζονται σε πάγωμα των εχθροπραξιών.

Το θέμα της αντεπίθεσης της Ουκρανίας έχει αφαιρεθεί από τις συζητήσεις με τη Δύση και ο Zelensky προετοιμάζει την ουκρανική κοινωνία για το πάγωμα της σύγκρουσης «σαν να μην φταίει αυτός, απλώς συνέβη, που αναγκάστηκε να ενεργήσει».

Ο Αυστριακός αναλυτής Christian Wehrschütz σε άρθρο του για τη γερμανική έκδοση Heute επισημαίνει πως η Ουκρανία βρίσκεται σε προετοιμασίες για την εαρινή αντεπίθεση, που θα αρχίσει από την Χερσώνα.

Στόχος της επίθεσης θα είναι η ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη Μελιτόπολη.

Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα στην επίθεση.

«Το ερώτημα είναι αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν.

Θα μάθουμε μόνο εάν οι Ρώσοι καταστρέψουν αυτά τα όπλα και το ανακοινώσουν», υπέθεσε ο Wehrschütz.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy