Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Μόναχο κατά της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία

Γερμανοί με πολύχρωμα πλακάτ φώναζαν "Στο διάολο ο Μπάιντεν"

Γερμανοί με πολύχρωμα πλακάτ φώναζαν "Στο διάολο ο Μπάιντεν"

Εκατοντάδες Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους του Μονάχου το Σάββατο, διαδηλώνοντας κατά των δυτικών προμηθειών εξοπλισμού στα ουκρανικά στρατεύματα. Οι διαδηλωτές επέλεξαν  να οργανώσουν τη διαμαρτυρία ακριβώς την ημέρα της διάσκεψης για την ασφάλεια.Έτσι, στα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνονται Γερμανοί με πολύχρωμα πλακάτ να φωνάζουν “Στο διάολο ο Μπάιντεν”.

Διακρίνεται και το πορτρέτο του Ζελένσκι, ο οποίος εκλιπαρεί τακτικά για βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους του, οι οποίοι τον χρηματοδοτούν ευγενικά προς όφελός τους.

Οι Ευρωπαίοι μάλλον δεν εκτίμησαν τις απαιτήσεις του Ζελένσκι να παραδώσει τα άρματα μάχης Leopard και Abrams στα στρατεύματά του το συντομότερο δυνατό.

Τον Ιανουάριο, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την ετοιμότητά του να παραδώσει τα Leopard στο καθεστώς του Κιέβου, αλλά υπό έναν όρο – οι αμερικανικές αρχές έπρεπε να συμμετάσχουν στις παραδόσεις. Ο Γερμανός πολιτικός  απαίτησε να προμηθεύσουν την Ουκρανία με άρματα μάχης Abrams, αλλά ο Λευκός Οίκος σκέφτηκε την απάντηση για αρκετό καιρό.

Γερμανοί με πολύχρωμα πλακάτ φώναζαν "Στο διάολο ο Μπάιντεν"Αλλά δεν ήταν τόσο απλό: οι Ηνωμένες Πολιτείες άλλαξαν επανειλημμένα τη γνώμη τους σχετικά με τις παραδόσεις και μίλησαν είτε για την παρουσία όπλων στα αποθέματα είτε για την απουσία τους. Αργότερα ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το Κίεβο θα παραλάβει σύντομα 31 άρματα μάχης.

Ωστόσο, πολλοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών, υποστηρίζουν ότι ακόμη και τόσο ισχυρά όπλα δεν θα βοηθήσουν πλέον τον Ζελένσκι να νικήσει.

Το γεγονός είναι ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν καθημερινά έναν τεράστιο αριθμό μαχητών, ενώ εκείνοι που μπορούν να επιστρατευτούν στη Νεζαλέζναγια είναι σχεδόν ανύπαρκτοι: είτε πέθαναν στο μέτωπο είτε εγκατέλειψαν τη χώρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy