Γαλλία: Δεν μπορούν να αποκλειστούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση το χειμώνα

Ο διαχειριστής του γαλλικού δικτύου ηλεκτροδρότησης δεν απέκλεισε διακοπές ρεύματος μέσα στο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ρεύμα

Δεν υπάρχει κίνδυνος για ολικό μπλακ άουτ στη Γαλλία φέτος το χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση κατά την κορύφωση της ζήτησης, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο διαχειριστής δικτύου ηλεκτροδότησης RTE.

Ο RTE ανέφερε ότι η μείωση της εθνικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού κατά 1-5% στα περισσότερα σενάρια και έως 15% στο πιο ακραίο σενάριο έλλειψης αερίου και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών θα μπορούσε να βοηθήσει να αποτραπεί μια κρίση. Προσέθεσε ότι θα είναι σε επαγρύπνηση για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά από τον Νοέμβριο, ή και νωρίτερα εάν χρειαστεί. Το RTE συνήθως ξεκινά αρχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις του χειμώνα τον Ιανουάριο.

Οι κίνδυνοι στην προμήθεια είναι ιδιαιτέρως υψηλοί μεταξύ του Νοεμβρίου και του Ιανουαρίου αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν δύσκολες καταστάσεις τον Οκτώβριο, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, σύμφωνα με το RTE.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy