Γαλλία: Αγωνία για εγκλωβισμένους και νεκρούς μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία

Εντείνεται η αγωνία για το ενδεχόμενο να υπάρχουν νεκροί

Σωστικά συνεργεία στην πολυκατοικία που κατέρρευσε στη Μασσαλία

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Μασσαλία, το βράδυ του Σαββάτου (08/04).

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τραυματίες ανέρχονται σε 6, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν νεκροί.

Αρκετές ώρες μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας από τα ερείπια του κτιρίου που μοιάζει με βομβαρδισμένο έχουν ανασυρθεί έξι τραυματίες, ενώ σε ακόμα 33 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μέρος των διπλανών πολυκατοικιών κατέρρευσε επίσης.

Οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα νεκρών καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να ερευνήσουν τα συντρίμμια του κτιρίου που έχει γίνει ένα βουνό από μπάζα που καπνίζουν, ενώ δεν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό την ώρα της κατάρρευσης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα μεσάνυχτα ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος σαν έκρηξη και στη συνέχεια το κτίριο έπεσε σαν χάρτινος πύργος, ενώ αμέσως εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά.

Σύμφωνα τώρα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η κατάρρευση της τετραώροφης πολυκατοικίας οφείλεται πιθανότατα σε έκρηξη που μπορεί να προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου.

“Θα πρέπει να προετοιμαστούμε ότι θα υπάρχουν θύματα”

“Θα πρέπει να προετοιμαστούμε ότι θα υπάρχουν θύματα από αυτήν την τρομερή τραγωδία”, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μασσαλίας μετά την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας σε κεντρική συνοικία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, διευκρινίζοντας ότι 5 άνθρωποι από γειτονικά κτίρια τραυματίστηκαν.

Η πυρκαγιά στο κτίριο “εξακολουθεί να μαίνεται και είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο”, σημείωσε επίσης ο Μπενουά Παγιάν.

“Οι πυροσβέστες κρίνουν λεπτό προς λεπτό ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να σβήσουν την φωτιά διότι υπάρχουν πιθανώς άνθρωποι μέσα” στο κτίριο, πρόσθεσε.

Υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από έκρηξη, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τα αίτια σε αυτό το στάδιο”, σημείωσε παράλληλα ο νομάρχης της νότιας αυτής περιοχής της Γαλλίας, ο Κριστόφ Μερμάν, διευκρινίζοντας ότι το φυσικό αέριο θα μπορούσε να αποτελεί μια “πιθανή υπόθεση”.

“Η έκρηξη ήταν τεράστια”, δήλωσε επίσης στο AFP ο κάτοικος της περιοχής Ζιλ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί με το επίθετό του και διαμένει σε σπίτι που βρίσκεται σε δρόμο κάθετο σε αυτόν του κτιρίου που κατέρρευσε.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy