Ερώτηση σε Λαβρόφ:«Τι άλλο κλέψατε από Ουκρανία εκτός από σιτηρά;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ερώτηση προκάλεσε αρχικά αμηχανία τόσο στον Τσαβούσογλου όσο και στον Λαβρόφ

Η ερώτηση προκάλεσε αρχικά αμηχανία τόσο στον Τσαβούσογλου όσο και στον Λαβρόφ

Ένα άβολο περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα ένας ουκρανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Λαβρόφ τι άλλο έχει κλέψει η Ρωσία από την Ουκρανία εκτός από σιτηρά. Η ερώτηση προκάλεσε αρχικά αμηχανία τόσο στον Τσαβούσογλου όσο και στον Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ λίγο εκνευρισμένος είπε ότι ο Ζελένσκι θα πρέπει να δώσει εντολή να επιτραπεί η απελευθέρωση ουκρανικών σιτηρών από το λιμάνι της Οδησσού με τη σύναψη μιας συμφωνίας.

Σημείωσε ότι ο Ζελένκσι δεν θέλει να επιλυθεί το ζήτημα του διαδρόμου των σιτηρών, αλλά η συνάντηση που φιλοξενείται από τον ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να βοηθήσει. Τον κατηγόρησε επίσης για τη συνεχή αλλαγή της θέσης του σχετικά με τη συνάντηση με τον Πούτιν και τον Ερντογάν.

Ο Τσαβούσογλου λέει ότι υπάρχει μια πραγματική παγκόσμια επισιτιστική κρίση ως απάντηση στον Λαβρόφ. Λέει ότι επισκέφτηκε τη Λατινική Αμερική και είδε τι σήμαινε ο πόλεμος στην Ουκρανία και για το φαγητό εκεί.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για να αποναρκοθετήσει το λιμάνι της Οδησσού για να ανοίξει ένας διάδρομος για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy