Ερντογάν προς Ελλάδα: «Δεν θα σας σώσουν τα όπλα από ΗΠΑ-Ευρώπη»

«Οι τρομοκράτες προστατεύονται σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου της Ελλάδα»

«Οι τρομοκράτες προστατεύονται σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου της Ελλάδα»

Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος σήμερα συνδέεται με την ένταση και τους θανάτους μεταναστών. Χιλιάδες καταπιεσμένα παιδιά και γυναίκες που εγκατέλειψαν τη Συρία άφησαν την τελευταία τους πνοή στα μανιασμένα νερά της Μεσογείου. Οι δυτικές χώρες προτίμησαν να παίξουν τις τρεις μαϊμούδες μπροστά στις τραγωδίες. Οι πόρτες που ήταν κλειστές για τους πρόσφυγες άνοιξαν διάπλατα στους τρομοκράτες του PKK και  τους Γκιουλενιστές», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτό το πλαίσιο επιθέτηκε κατά της Ελλάδας λέγοντας: «Ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουν να κάνουν αυτοί που προκάλεσαν την Ελλάδα να μας επιτεθεί. Δεν παραβλέπουμε αυτά τα βρώμικα σενάρια».

«Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Γιατί η δύναμή μας είναι πολύ πιο πέρα. Θα θέλαμε όμως να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτό σημαίνει μυστική κατοχή για την εν λόγω χώρα».

«Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη θα σας σώσει; Απλώς κάνετε πατινάζ, τίποτα άλλο».

«Οι τρομοκράτες προστατεύονται σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου της Ελλάδα», είπε.

Καθορίζουμε τα βήματά μας στο πλαίσιο των δικών μας προτεραιοτήτων και των συμφερόντων του έθνους μας, είπε προσθέτοντας « Αυτοί που μας κατηγόρησαν ότι κάναμε λάθη στις πρώτες μέρες του πολέμου επιβεβαίωσαν τώρα το δίκιο μας. Όσοι επικρίνουν την ισορροπημένη στάση μας με οδηγίες από το εξωτερικό έπρεπε τώρα να μας επαινέσουν. Όσοι λένε ότι η Τουρκία απομονώνεται και απομακρύνεται από τον κόσμο, τώρα κάθονται σε μια γωνία με λυγισμένη την ουρά».

Πηγή: skai.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy