Ερντογάν: “Καμία συνάντηση με Μητσοτάκη αν δεν συνέλθει”

Νέα επίθεση του Τούρκου προέδρου στον Έλληνα πρωθυπουργό. Είπε οτι ο Κυριακος Μητσοτάκης 'δεν έχει καλές προθέσεις' και ξαναμίλησε για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ταγίπ Ερντογάν

Νέα επίθεση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή, είπε πως είναι αδύνατο να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι ο Έλληνας ηγέτης “να συνέλθει “, σύμφωνα με το Reuters που επικαλέιται το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

“Όσο δεν συνέρχεται, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε”, δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, συμπληρώνοντας παράλληλα οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εχει καλές προθέσεις.

O Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη δήλωσε ότι η Ελλάδα παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές, και πρέπει να λογοδοτήσει γι αυτό.

Στην ίδια συνομιλία με τους δημοσιογράφους ο Ερντογάν είπε ακόμη οτι το τουρκικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται να βιαστεί για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα θα πρέπει πρώτα να δει αν οι δύο χώρες θα τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη της Άγκυρας, περιλαμβανομένης της έκδοσης των υπόπτων που ζητεί η Τουρκία, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

«Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές: οι υπογραφές αυτές δεν σημαίνουν πως το θέμα τελείωσε… Χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου μας, αυτό δεν τίθεται σε εφαρμογή. Έτσι δεν υπάρχει ανάγκη να βιαστούμε», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Η μπάλα είναι τώρα στην περιοχή τους. Η Σουηδία και η Φινλανδία δεν είναι αυτή τη στιγμή μέλη του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την έκδοση υπόπτων, ο Ερντογάν δήλωσε πως, αν οι σκανδικαβικές χώρες δεν στείλουν αυτά τα άτομα στην Τουρκία, «τότε θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο μέσω των θεσμών και των μονάδων μας».

Ο ίδιος είπε ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι θα ενέκρινε πιθανόν την επαναφορά της θανατικής ποινής, αν το κοινοβούλιο του υπέβαλε σχετικό νομοσχέδιο.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy