Ερντογάν: «Δεν θα χαριστούμε σε όσους υποστηρίζουν την Ελλάδα στο Αιγαίο»

«Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, αλλά εσείς έρχεστε κι εξοπλίζετε τα ελληνικά νησιά με όπλα»

«Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, αλλά εσείς έρχεστε κι εξοπλίζετε τα ελληνικά νησιά με όπλα»

«Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, αλλά εσείς έρχεστε κι εξοπλίζετε τα ελληνικά νησιά με όπλα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος βάζοντάς τα με τις ΗΠΑ τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα F-16.

Μιλώντας σε εκδήλωση του αγγλόφωνου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης, TRT World, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε σκληρά κατά της Ουάσιγκτον.

«Δεν τους χαριστήκαμε, ούτε θα χαριστούμε σε όσους υποστήριξαν την Ελλάδα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και ενθάρρυναν τις επιθετικές και προκλητικές πρωτοβουλίες αυτής της χώρας, και δεν θα κάνουμε πίσω», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε δηκτικά ότι ενώ Τουρκία και ΗΠΑ είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, η Αμερική προτιμά να εξοπλίζει την Ελλάδα κι όχι να δίνει στην Τουρκία τα F-16, που έχει πληρώσει κιόλας.

«Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ; Ναι είμαστε μαζί, αλλά εσύ (ΗΠΑ) έρχεσαι και εξοπλίζεις τα ελληνικά νησιά με όπλα και αεροπλάνα. Εμείς ακόμα δεν έχουμε επιλύσει ένα πρόβλημα F16 μαζί σας. Δεν μπορέσαμε να το λύσουμε παρόλο που το έχουμε ήδη πληρώσει».

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε άκαμπτος και στο Κυπριακό για άλλη μια φορά, υποστηρίζοντας τώρα ότι δεν εγκαταλείπουμε το διάλογο, αλλά σε ένα πιο «δίκαιο έδαφος».

«Δεν εγκαταλείπουμε το διάλογο για να επιλύσουμε το Κυπριακό με νέα και συγκεκριμένα βήματα σε ένα δίκαιο έδαφος».

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον ΕΕ και ΗΠΑ για το θέμα της τρομοκρατίας.

«Είναι σαφές ότι είναι δύσκολο για εμάς να ονειρευόμαστε ένα κοινό μέλλον με μια Ευρώπη που υποστηρίζει και κρυφά και φανερά τις τρομοκρατικές οργανώσεις, εναντίον των οποίων μάχεται η Τουρκία, προστατεύει τους τρομοκράτες και στέκεται δίπλα τους σε κάθε θέμα», δήλωσε κατά της ΕΕ, ενώ για τις ΗΠΑ ανέφερε το ίδιο που είπε και για την Ελλάδα, ότι παρότι είναι σύμμαχοι, εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας.

«Χιλιάδες φορτηγά όπλα, πυρομαχικά, οχήματα στάλθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στα νότια της χώρας μου, στα βόρεια της Συρίας. Η χώρα που τα έστειλε λέει ότι είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Λοιπόν, είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, αλλά πώς στέλνετε τόσα όπλα, πυρομαχικά και οχήματα σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις;», αναρωτήθηκε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy