Έρευνα του FBI σε σπίτι του Μπάιντεν σχετικά με απόρρητα έγγραφα

Καθώς η έρευνα διεξάγεται με τη συναίνεση του Μπάιντεν, δεν ζητήθηκε ένταλμα έρευνας

Καθώς η έρευνα διεξάγεται με τη συναίνεση του Μπάιντεν, δεν ζητήθηκε ένταλμα έρευνας

Το FBI ερευνά το σπίτι του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ στο πλαίσιο έρευνας για απόρρητα έγγραφα.

Την είδηση αποκάλυψε πληρεξούσιος δικηγόρος του Μπάιντεν, ο οποίος διευκρίνισε ότι η έρευνα «σχεδιάστηκε» με την «πλήρη υποστήριξη» του προέδρου.

Το CBS ανέφερε ότι πρόκειται για μέρος μια ευρύτερης έρευνας για το χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων. Το FBI δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Καθώς η έρευνα διεξάγεται με τη συναίνεση του Μπάιντεν, δεν ζητήθηκε ένταλμα έρευνας.

Ο δικηγόρος του προέδρου, Μπομπ Μπάουερ, είπε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε «χωρίς εκ των προτέρων δημόσια ειδοποίηση» προς όφελος της ίδιας της «επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητάς» της.

Καθώς η έρευνα διεξάγεται με τη συναίνεση του Μπάιντεν, δεν ζητήθηκε ένταλμα έρευναςΗ έρευνα στο σπίτι του Αμερικανού προέδρου είναι η τελευταία σε μία σειρά αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, μετά την ανακάλυψη απόρρητων εγγράφων στο «Κέντρο Πεν Μπάιντεν» -ένα think tank για αξιωματικούς- στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο.

Πρόσθετα έγγραφα ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του προέδρου στο Ντέλαγουερ σε μεταγενέστερες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Ο Μπάιντεν είπε ότι η ομάδα του έκανε «ότι έπρεπε» και ότι «συνεργάζεται πλήρως» με το FBI.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy