Επίκειται νέα επιστράτευση στην Ρωσία;

Προτάσεις και συζητήσεις στην ρωσική μικτή στρατιωτική και πολιτική επιτροπή του υπουργείου Άμυνας

Προτάσεις και συζητήσεις στην ρωσική μικτή στρατιωτική και πολιτική επιτροπή του υπουργείου Άμυνας

Ο υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας υποστράτηγος Αντρέι Βικτόροβιτς Γκουρούλεφ (Andrey Viktorovich Gurulev) εισηγήθηκε στην ρωσική μικτή στρατιωτική και πολιτική επιτροπή του υπουργείου Άμυνας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Β.Πούτιν, γενική επιστράτευση στην Ρωσία «αμέσως μόλις το πρώτο γερμανικό άρμα μάχης εισέλθει σε ρωσικό έδαφος»!

Προτάσεις και συζητήσεις στην ρωσική μικτή στρατιωτική και πολιτική επιτροπή του υπουργείου ΆμυναςΟ υποστράτηγος Αντρέι Βικτόροβιτς Γκουρούλεφ έσπευσε να τεκμηριώσει την εισήγησή του αναφέροντας ότι «τα γερμανικά άρματα μάχης σε ρωσικό έδαφος (σ.σ. θεωρούν ρωσικό έδαφος τις περιοχές που εντάχθηκαν στην Ρωσία με το δημοψήφισμα του περασμένου Σεπτεμβρίου) είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση των συμφώνων αποστρατικοποίησης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και της συνθήκης παράδοσης της Γερμανίας».

Συγκεκριμένα η εισήγησή του ήταν η εξής: «Μόλις εμφανιστούν τα γερμανικά άρματα μάχης στο ρωσικό έδαφος, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ανακοινώσει γενική επιστράτευση».

Ο αντιστράτηγος δεν το είπε τυχαία: Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία «βάλλεται πανταχόθεν» από την κοινή γνώμη και τους ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές για «ανεπαρκή απόδοση», «κακή εκπαίδευση των κληρωτών», «ανεπαρκή εφοδιασμό», «θυσία των Spetsnaz, των ειδικών μονάδων της GRU και των αλεξιπτωτιστών (VDV) στις επιχειρήσεις του Κιέβου» και πολλά άλλα.

Και ο υποστράτηγος θέλει να προλάβει «τα χειρότερα» χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο όπλο των Ρώσων: Το άφθονο έμψυχο υλικό.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η απάντηση του Β.Πούτιν: «Είναι γεγονός ότι τα γερμανικά άρματα μάχης μπήκαν στο ρωσικό έδαφος το 1941 και κόστισαν στη Ρωσία 27 εκατομμύρια νεκρούς, όπως πολλά εκατομμύρια νεκρούς στοίχισαν στην Ρωσία και η γερμανική επίθεση στον Α’ΠΠ». 

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές  μια γενική επιστράτευση είναι αδύνατηγιατί ούτε η   Ρωσία, ούτε η Κίνα μπορούν  να επιστρατεύσουν 20-25 εκατ. εφέδρους.

Δεν υπάρχουν καν στολές ή όπλα και φυσικά κανένα σύστημα εκπαίδευσης δεν αντέχει τέτοιο αριθμό εκπαιδευόμενων εφέδρων. 

Στη διάρκεια του  Β’ΠΠ η μεγαλύτερη πληθυσμιακά  πρώην  Σοβιετική Ένωση επιστράτευσε 12,5 εκατ. άτομα σε τέσσερα χρόνια πολέμου!

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να πάνε σε μερική επιστράτευση επιπλέον των 300.00ο ανδρών που έχουν σήμερα κινητοποιήσει και οι οποίοι ακόμα εκπαιδεύονται σε ποσοστό 80% (μόνο οι πλέον πρόσφατα αποστρατευθέντες έχουν εμπλακεί σε μάχες στην Α.Ουκρανία).

Πολεμικοί παρατηρητές, όπως ο Ιγκόρ Στρέλκοφ λένε ότι «η Ρωσία χρειάζεται επιπλέον 1 εκατ. άνδρες για να επικρατήσει στην Ουκρανία έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy