Εντολή Πούτιν για αποζημίωση στις οικογένειες Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Την καταβολή 5 εκατ. ρουβλιών στις οικογένειες Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, στο πλαίσιο αποζημίωσης

Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα που υπέγραψε δίνει την εντολή να καταβάλλεται αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων ρουβλίων (79.272 ευρώ) στις οικογένειες κάθε μέλους της Εθνικής Φρουράς που σκοτώθηκε στην Ουκρανία και την Συρία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το διάταγμα ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι μέλη της φρουράς, γνωστά ως Rosgvardia, είναι μεταξύ των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία που η Ρωσία περιγράφει ως

Πούτιν: “Θα πλήξουμε νέους στόχους αν οι ΗΠΑ στείλουν πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι η χώρα του θα πλήξει νέους στόχους, αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Αν δοθούν τέτοιου είδους πύραυλοι στο Κίεβο, “θα πλήξουμε στόχους που δεν έχουμε πλήξει ακόμη”, τόνισε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε σε ποιους στόχους αναφέρεται.

Η Ουκρανία επιδιώκει να αποκτήσει πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) όπως τα M270 και M142 HIMARS για να χτυπήσει στρατεύματα και αποθέματα όπλων στα μετόπισθεν των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το σχέδιό του να δώσει στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα ακριβείας HIMARS αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από το Κίεβο ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Αν και Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύουν την Ουκρανία με προηγμένα συστήματα πυραύλων θα μπορούσε να επιδεινώσει τη σύγκρουση, σύμφωνα με τον Πούτιν, οι κινήσεις αυτές δεν θα επιφέρουν θεμελιώδεις αλλαγές στο πεδίο της μάχης.

“Κατανοούμε ότι η παροχή (προηγμένων πυραυλικών συστημάτων) από τις ΗΠΑ και κάποιες άλλες χώρες έχει στόχο να αντισταθμίσει τις απώλειες αυτού του στρατιωτικού εξοπλισμού“, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

“Δεν είναι κάτι καινούργιο”, τόνισε. “Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι”.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy