Απόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision

Στο Τορίνο της Ιταλίας πραγματοποιείται απόψε ο τελικός του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με τη συμμετοχή 25 χωρών

Στο Τορίνο της Ιταλίας πραγματοποιείται απόψε ο τελικός του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με τη συμμετοχή 25 χωρών

Στο Τορίνο της Ιταλίας πραγματοποιείται απόψε ο τελικός του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με τη συμμετοχή 25 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που εκπροσωπείται από την Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία θα ερμηνεύσει το «Die together».

Μετά τη διεξαγωγή δύο προκριματικών, με τον αποκλεισμό της Κύπρου κατά τον δεύτερο την περασμένη Πέμπτη, στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν οι εξής 25 χώρες με αυτή τη σειρά: Τσεχία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Ελλάδα, Ισλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αυστραλία, Ην. Βασίλειο, Πολωνία, Σερβία, Εσθονία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, το hip-hop νανούρισμα της ουκρανικής συμμετοχής στον διαγωνισμό, φαίνεται να αποτελεί φαβορί. Το τραγούδι “Stefania” από το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra, που το αφιερώνει στην πατρίδα του, ξεχωρίζει στις προβλέψεις και στα στοιχήματα, μετά το κύμα συμπαράστασης του κοινού προς τον ουκρανικό λαό.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία αποκλείστηκε από τη συμμετοχή της στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στις 25 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Γνωστός για τις εκκεντρικές και ενίοτε κιτς εικόνες του, ο διαγωνισμός δεν στερείται και φέτος ιδιαίτερων συμμετοχών, όπως αυτή των Νορβηγών, που εμφανίζονται ωσάν κινούμενα σχέδια, με κίτρινες μάσκες λύκων. Αίσθηση προκαλεί και η παρουσίαση της Σερβίας, με την τραγουδίστρια Konstrakta να «νίπτει τας χείρας της» επί σκηνής.

Ως μία από τις πιο «νηφάλιες» συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό, χαρακτηρίζει το Γαλλικό Πρακτορείο την ελληνική συμμετοχή, με την Αμάντα Γεωργιάδη να ερμηνεύει μία μπαλάντα με λιτή παρουσίαση επί σκηνής.

Την αξιολόγηση των τραγουδιών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό αναλαμβάνουν αφενός επαγγελματίες της βιομηχανίας της μουσικής και αφετέρου το κοινό κάθε χώρας που συμμετέχει, το οποίο όμως δε δικαιούται να ψηφίσει τη συμμετοχή της δικής του χώρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy