«Έγκλημα» το ντεκολτέ χωρίς σουτιέν στην Τουρκία

Στο στόχαστρο του… τουρκικού συντηρητισμού μπήκε η ηθοποιός Μελίς Σεζέν εξαιτίας του ντεκολτέ που φόρεσε σε κινηματογραφικό γκαλά

Στο στόχαστρο του… τουρκικού συντηρητισμού μπήκε η ηθοποιός Μελίς Σεζέν εξαιτίας του ντεκολτέ που φόρεσε σε κινηματογραφικό γκαλά

Στο στόχαστρο του… τουρκικού συντηρητισμού μπήκε η ηθοποιός Μελίς Σεζέν εξαιτίας του ντεκολτέ που φόρεσε σε κινηματογραφικό γκαλά.

Ο πρώην βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Αχμέτ Τσακάρ, σε τηλεοπτική εκπομπή που συμμετείχε, στόχευσε την ηθοποιό για το ντεκολτέ που έφτανε μέχρι τον… αφαλό, όπως είπε χαρακτηριστικά, ανάγοντάς την σε πρότυπο ανηθικότητας!

«Δεν ξέρω ούτε το όνομά της ούτε τίποτα. Ήταν καλεσμένη σε ένα γκαλά τις προάλλες. Φορούσε ένα ένδυμα που αποτελεί έγκλημα κατά το νόμο. Ωστόσο δεν αποτελεί αδίκημα που υπόκειται σε καταγγελία, παρόλο που έδειξε το στήθος της ανοιχτά σε όλη την κοινωνία. Δεν φορούσε καν σουτιέν. Το ντεκολτέ της είχε κατέβει μέχρι τον αφαλό. Αυτό δεν είναι ανηθικότητα;», ρώτησε ο Τούρκος πολιτικός, ο οποίος στη συνέχεια κατήγγειλε ακόμη και τις ισλαμίστριες, που φορούν πολύ στενά παντελόνια κι από πάνω μαντήλα.

Εξαρθρώθηκε η συμμορία ‘ψεύτικη νύφη’

Από την άλλη, η τουρκική αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα με ‘παράνομες νύφες’, που εξαπατούσε ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα με χαμηλή αντίληψη, αποσπώντας τους χρήματα.

Η σπείρα εμφανίζονταν στο θύμα ως οικογένεια και ο δήθεν πατέρας και αδελφός έδινε την κόρη για παντρειά με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό ως «προίκα» ή κοσμήματα. Η ψεύτικη νύφη έπαιρνε τα χρήματα ή τα κοσμήματα και εξαφανιζόταν.

Μετά από σχεδόν 3 μήνες παρακολούθησης, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση σε 8 επαρχίες συλλαμβάνοντας 18 άτομα -εκ των οποίων 9 γυναίκες-, ενώ καταζητούνται άλλα 3 άτομα.

Η σπείρα είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα θύματά της περίπου 1,5 εκ. τουρκικές λίρες από περίπου 20 θύματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy