Δόθηκαν οδηγίες στον ρωσικό Στρατό πώς θα χτυπούν δυτικά άρματα τύπου Leopard-2

Εντοπίζονται τα αδύνατα τους σημεία

Εντοπίζονται τα αδύνατα τους σημεία

Τα πληρώματα των ρωσικών στρατευμάτων έχουν λάβει γραπτές οδηγίες για το πού ακριβώς να χτυπούν τα άρματα τύπου Leopard-2 προκειμένου να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ζημιά ή την ακινητοποίηση τους.

Την ίδια στιγμή αναλυτές εκτιμούν ότι όλο αυτό το εγχείρημα  μπορεί να οδηγήσει σε φιάσκο όλη την δυτική προσπάθεια ενίσχυσης των Ουκρανών.

Εντοπίζονται τα αδύνατα τους σημείαΡώσοι αλεξιπτωτιστές απεικονίζονται να κρατάνε στα χέρια τους «ακτινογραφίες» των γνωστών γερμανικών αρμάτων, με όλα τους τα χαρακτηριστικά και τα αδύνατα τους σημεία που πρέπει να πληγούν από τα αντιαρματικά και τα ρωσικά άρματα.

Στα ρωσικά μέσα διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τα Leopard 2 που άρχισαν να στέλνονται μέσω Πολωνίας στην Ουκρανία, ενώ την ίδια στιγμή πολλά είναι τα ερωτήματα για την ικανότητα κίνησης τους στο λασπώδες έδαφος.

Αναλυτές ήδη αναφέρουν ότι τα άρματα δυτικού τύπου είναι 20 τόνοι πιο βαριά από τα αντίστοιχα ρωσικά, κάτι που τα καθιστά δυσκίνητα ή ανήμπορα να διασχίσουν αυτοσχέδιες γέφυρες.

Βίντεο από το έδαφος δείχνουν τι θα συναντήσουν οι δυτικές ερπύστριες, με αρκετούς να μιλούν για υποψήφια τεθωρακισμένα που θα θαφτούν στις λάσπες.

Βρετανία, Γερμανία, ΗΠΑ και Πολωνία έχουν συμφωνήσει να στείλουν πάνω από 100 τανκς στην Ουκρανία. Επισημαίνεται βέβαια ότι παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα φτάσουν στη χώρα.

Παράλληλα, οι Ουκρανοί θα πρέπει να σκεφτούν πώς θα μεταφέρουν τα καύσιμα των βαρέων οχημάτων ή τα διαφορετικά βλήματα και ανταλλακτικά που χρειάζονται. Για παράδειγμα, το βρετανικό Challenger 2 δεν βρίσκεται πια σε παραγωγή με αποτέλεσμα τα ανταλλακτικά να είναι δυσεύρετα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy