Δανία – Επίθεση σε εμπορικό κέντρο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης – Είχε ανεβάσει πολλά βίντεο με όπλα

Λογαριασμό στο YouTube όπου αναρτούσε διάφορα βίντεο οπλοφορώντας

Δανία - Επίθεση σε εμπορικό κέντρο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης - Είχε ανεβάσει πολλά βίντεο με όπλα

Γνωστός στις αρχές φαίνεται πως ήταν ο δράστης της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης, όπου εισέβαλε οπλισμένος το απόγευμα της Κυριακής, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον ύποπτο, έναν 22χρονο Δανό, χωρίς ο ίδιος να προβάλει αντίσταση. Όλα εκτυλίχθηκαν στο εμπορικό πολυκατάστημα Fields, περί τα μισά της διαδρομής από το κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας προς το αεροδρόμιό της.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο. Σύμφωνα με τον Σέραν Τόμασεν, αξιωματικό της αστυνομίας της πρωτεύουσας της Δανίας που έχει αναλάβει την έρευνα, ο 22χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία, αλλά «περιφερειακά». «Δεν είναι κάποιος που ξέραμε ιδιαίτερα», είπε.

Ο δράστης πάντως, σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media, διατηρούσε τον δικό του λογαριασμό στο YouTube, όπου είχε ανεβάσει αρκετά βίντεο, στα οποία οπλοφορούσε. Σε κάποια εξ αυτών μάλιστα, είχε το όπλο ή την καραμπίνα στραμμένα προς το κεφάλι του.

Δανία - Επίθεση σε εμπορικό κέντρο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης - Είχε ανεβάσει πολλά βίντεο με όπλα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία ερευνά τα βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και εικονίζουν τον ύποπτο με όπλα, εγείροντας ερωτήματα για την ψυχική του υγεία.

«Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν σενάρια πως ο δράστης είχε ρατσιστικό κίνητρο, ή άλλο κίνητρο, όμως δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κάτι που να το υποστηρίζει αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή», σημείωσε ο κ. Τόμασεν.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανέφερε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν «τρομοκρατική» ενέργεια. Σημείωσε ακόμη πως κάνει την υπόθεση ότι ο δράστης ενήργησε μόνος.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy