Χίθροου: Θέτει όριο στον ημερήσιο αριθμό επιβατών -Στοπ στην πώληση εισιτηρίων

Ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για το καλοκαίρι

Ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για το καλοκαίρι

Η διοίκηση του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας και της Ευρώπης, ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για το καλοκαίρι, καθώς επιβάλλει όριο στον αριθμό των επιβατών που θα εξυπηρετεί καθημερινά.

Το όριο προσδιορίζεται στις 100.000 επιβάτες και θα ισχύει από σήμερα έως και τις 11 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μείωση κατά 4.000 του μέσου ημερήσιου αριθμού επιβατών που υπολογιζόταν ότι θα έπρεπε να εξυπηρετεί για το υπόλοιπο του καλοκαιριού το αεροδρόμιο.

Η απόφαση οφείλεται στις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού εδάφους, που έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι δήλωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι επιβάτες ξεπερνούν συχνά τις 100.000 ημερησίως, με αποτέλεσμα «περιόδους που η εξυπηρέτηση πέφτει σε ένα επίπεδο που δεν είναι αποδεκτό».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από τις 4.000 ημερήσιες θέσεις που κόβονται έχουν πωληθεί περίπου 1.500 εισιτήρια. Για αυτό οι αεροπορικές καλούνται να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για πτήσεις από το αεροδρόμιο ώστε να αποτραπεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό σημαίνει πως κάποια θερινά ταξίδια είτε θα μεταφερθούν  σε άλλη ημέρα ή σε άλλο αεροδρόμιο είτε θα ακυρωθούν και απολογούμαστε σε αυτούς των οποίων τα σχέδια επηρεάζονται», συμπλήρωσε ο κ. Χόλαντ-Κέι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy