Αποφασίστηκε ο άμεσος ανεφοδιασμός της Wagner

Ο Σ.Σουροβίκιν θα είναι στο εξής ο σύνδεσμος με το ρωσικό ΥΠΑΜ

Ο Σ.Σουροβίκιν θα είναι στο εξής ο σύνδεσμος με το ρωσικό ΥΠΑΜ

Μετά τις τελευταίες απειλές του επικεφαλής της Wagner  Γ. Πριγκόζιν  και την αντιπαράθεση του με το ρωσικό ΥΠΑΜ, ότι στις ι9 Μαίου θα αποχωρήσει από την ανατολική Ουκρανία ανακοινώθηκε ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο μερών και θα παραμείνει στην περιοχή.

Σε ηχητικό μήνυμα που ανάρτησε σήμερα στο κανάλι του στο Telegram, ο Πριγκόζιν είπε: «Στη διάρκεια της νύχτας λάβαμε διαταγή μάχης, για πρώτη φορά όλον αυτόν τον καιρό».

«Μας υποσχέθηκαν όσα πυρομαχικά και όπλα χρειαζόμαστε ώστε να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις. Μας υποσχέθηκαν πως όλα όσα χρειάζονται ώστε ο εχθρός να εμποδιστεί να μας αποκόψει (σ.σ. από τις προμήθειες) θα αναπτυχθούν στο πλευρό μας».

Έτσι η Wagner παραμένει στην περιοχή του Μπακχμούτ και μάλιστα αποκτά ελευθερία κινήσεων, ενώ λαμβάνει άμεσα προτεραιότητα εφοδιασμού της.πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Σ.Σουροβίκιν (που είναι υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις στο Ντονμπάς) θα είναι πλέον ο σύνδεσμος της Wagner με το ρωσικό ΥΠΑΜ και έτσι παρακάμπτεται ο Β.Γερασίμοφ που είναι ο γενικός αρχηγός των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε προχθές Παρασκευή ότι οι μαχητές του, που ηγούνται της πολύμηνης επίθεσης στην Μπαχμούτ, θα αποσύρονταν επειδή όπως είπε οι άνδρες του δεν έχουν αρκετά πυρομαχικά και υφίστανται «ανώφελες και αδικαιολόγητες» απώλειες .

Ο Πριγκόζιν δήλωσε επίσης σήμερα πως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέθεσε στον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν να εργαστεί δίπλα στη Wagner.

«Είναι ο μοναδικός άνδρας με αστέρι στρατηγού που ξέρει πώς να πολεμάει», πρόσθεσε.

Ο Σουροβίκιν ήταν διοικητής της εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία επί πολλούς μήνες προτού δοθεί στον αρχηγό του γενικού επιτελείου, στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, η συνολική επιχειρησιακή διοίκηση πάνω από αυτόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy