Αντιπαράθεση Πριγκόζιν με Ρώσο ΥΠΑΜ

Ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν κατηγόρησε δημοσίως το ρωσικό ΥΠΑΜ ότι δεν στέλνει επαρκείς ποσότητες πυρομαχικών στις μονάδες της ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων με αποτέλεσμα να μηνκαταληφθεί ακόμη η πόλη Μπάκχμουτ και να μην έχουν προχωρήσει οι επιχειρήσεις σε άλλα μέτωπα.

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού  απάντησε επισήμως στις κατηγορίες αυτές τις οποίες και αρνείται.

Συγκεκριμένα το ρωσικό ΥΠΑΜ αναφέρει:

«H Διοίκηση των ενωμένων δυνάμεων μέσα στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προμήθεια όλων εκείνων των απαραίτητων εφοδίων στους εθελοντές και στους στρατιώτες των μονάδων εφόδου.

Μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες, η συνολική προώθηση των μονάδων εφόδου μέσα στα περίχωρα της πόλης του Αρτέμοβσκ (έτσι αποκαλούν οι Ρώσοι την πόλη του Μπάκχμουτ) κάλυψε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων κάτι το οποίο θα ήταν αδύνατο χωρίς την πλήρη υποστήριξη με πυρά της επίθεσης από το Πυροβολικό, από τα άρματα μάχης και την υπόλοιπη δύναμη πυρός της Ομάδας «Νότος».

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες γύρω από το Μπάκχμουτ, πραγματοποιήθηκαν 18 αεροπορικές επιδρομές τις προηγούμενες ημέρες για να υποστηρίξου την προώθηση.

Έτσι λοιπόν όλες οι δηλώσεις περί έλλειψης πυρομαχικών είναι αναληθείς .»

Τι συμβαίνει πραγματικά; Η αλήθεια είναι πως με βάση την ρωσική προώθηση και τις απώλειες των Ουκρανών η μάχη στο Αρτέμοβσκ θα έπρεπε να έχει τελειώσει προ πολλού.

Η έλλειψη πυρομαχικών όμως εξηγεί πολλά. Αν δεν υπήρχε η επίσημη απάντηση του ρωσικού ΥΠΑΜ όλα αυτά θα ήταν φήμες.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy