Αλίευσαν ψάρι «μαμούθ» στο Εδιμβούργο – Zυγίζει 121 κιλά (BINTEO)

Zυγίζει 121 κιλά

Zυγίζει 121 κιλά

Η Clare Welsh από το Εδιμβούργο πήρε το ψάρι-μαμούθ, το οποίο ζυγίζει 121 κιλά και δήλωσε ότι χρειάστηκαν τέσσερις άνθρωποι για να το σηκώσουν, όπως γράφει η «Daily Mail».

Η 33χρονη ανέφερε ότι το ψάρι αλιεύθηκε στη Βόρεια Θάλασσα τη Δευτέρα και μεταφέρθηκε στο Peterhead, απ’ όπου το αγόρασε, πριν μεταφερθεί στο Εδιμβούργο την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Το ψάρι έχει πλέον φιλεταριστεί σε 450 τεράστιες μερίδες και θα πωλείται σε εστιατόρια σε όλη την πρωτεύουσα, καθώς και στην ίδια την οικογενειακή επιχείρηση.

«Είναι ο μεγαλύτερος ιππόγλωσσος που έχω δει ποτέ», ανέφερε η 33χρονη. «Είναι μεγάλο κατόρθωμα να σκεφτεί κανείς πώς κατάφεραν να βάλουν ένα ψάρι αυτού του μεγέθους στο σκάφος. Πιάστηκε στη Βόρεια Θάλασσα και εκφορτώθηκε στο Peterhead τη Δευτέρα. Όλοι ήταν τόσο εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι με αυτό. Ήταν εκπληκτικό να βλέπεις ένα ψάρι τέτοιου μεγέθους. Χρειάστηκαν τέσσερα άτομα για να το ανεβάσουν στον πάγκο και ήταν εξαντλημένοι μετά από αυτό», επισήμανε η ίδια.

Ο ιππόγλωσσος μπορεί να ζήσει μέχρι την ηλικία των 33 ετών, γεγονός που εξηγεί σε κάποιο βαθμό το τεράστιο μέγεθος της ψαριάς. Ο ιππόγλωσσος είναι ένα ψάρι, το οποίο ανήκει στην ίδια κατηγορία με το σολομό και τον τόνο. Αποτελεί καλή πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων καθώς και βιταμινών Β. Έχει χαμηλά λιπαρά και το φιλέτο του είναι άπαχο, όπως ο τόνος, αλλά αποτελεί ασφαλέστερη διατροφική επιλογή εάν ελέγχετε την προέλευση του.

Πηγή: skai.gr

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy