Ακυρώνεται για δεύτερη μέρα το πρόγραμμα Ερντογάν λόγω αδιαθεσίας

Διαψεύδονται φήμες περί καρδιακής προσβολής του Τούρκου Προέδρου και νοσηλείας του σε νοσοκομείο.

Ταγίπ Ερντογάν

Η προεκλογική συγκέντρωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Μερσίνα ακυρώνεται και σήμερα για δεύτερη μέρα έπειτα από το επεισόδιο αδιαθεσίας που είχε το βράδυ της Τρίτης. Ακυρώνεται και η τηλεοπτική συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι απόψε το βράδυ. Στην τελετή μεταφοράς πυρηνικού καυσίμου από την Μόσχα στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου θα συμμετάσχει αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης. Επίσης, θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πούτιν.

Η τουρκική προεδρία διέψευσε επίσης τις φήμες περί καρδιακής προσβολής του Τούρκου Προέδρου και της νοσηλείας του σε νοσοκομείο. «Δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί ότι ο πρόεδρός μας πέρασε καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Αύριο ο πρόεδρός μας θα συμμετάσχει διαδικτυακά ζωντανά στην τελετή για το Άκκουγιου» αναφέρεται.

Ταγίπ ΕρντογάνΕπίσης ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ δήλωσε μέσω τουίτερ: «Υπάρχουν ανήθικες ψευδείς ειδήσεις για την υγεία του Προέδρου μας σε ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης. Ο Πρόεδρός μας συνεχίζει τα καθήκοντά του. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσει τα προγράμματά του με τον ίδιο τρόπο».

Η υγεία του Ταγίπ Ερντογάν είχε γίνει θέμα από το 2006 όταν είχε χάσει τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Από τότε ξεκίνησαν οι φήμες για επιληψία. Το 2011 είχε κάνει εγχείρηση παχέος εντέρου και τότε υποστηρίχθηκε ότι είχε καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο και ελάχιστο χρόνο ζωής. Τον Νοέμβριο του 2021 όταν για τρεις μέρες εξαφανίστηκε και δεν εμφανίστηκε στην Σύνοδο της Γλασκόβης για το κλίμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε διαδοθεί η φήμη ότι πέθανε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy