Ακάρ: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο σε Κύπρο-Αιγαίο-Αν.Μεσόγειο»

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο γεγονός» σε Κύπρο, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο υπουργός Άμυνας

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο γεγονός» σε Κύπρο, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο υπουργός Άμυνας

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο γεγονός» σε Κύπρο, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα είναι ανοιχτή στον διάλογο

Ο Tούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι 3.585 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από την αρχή του τρέχοντος έτους.

«Τα σύνορά μας προστατεύονται αδιάλειπτα από τα συνοριακά μας στρατεύματα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, με τα πιο έντονα και αποτελεσματικά μέτρα μέχρι σήμερα», είπε.

«Με τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνονται καθημερινά, 234.282 άτομα εμποδίστηκαν να περάσουν τα σύνορά μας μόνο από την 1η Ιανουαρίου. 7.107 παράτυποι μετανάστες και 724 τρομοκράτες παραδόθηκαν στις αρχές επιβολής του νόμου. Στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την περίοδο κατασχέθηκαν 33.910 πακέτα τσιγάρα, 3.313 κιλά ναρκωτικών, 151.137 διάφορα ναρκωτικά χάπια, 2.480 διάφορα όπλα, 341 κινητά τηλέφωνα, 602 πρόβατα και 944 βοοειδή», επεσήμανε.

Μεταξύ άλλων, είπε πως περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Σύροι έχουν επιστρέψει στα σπίτια και τα εδάφη τους εθελοντικά, «με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, εκ των οποίων περίπου 560.000 βρίσκονται στην Ιντλίμπ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy